Nene Hatun’da toplu  taşıma için kampanya

Nene Hatun’da toplu taşıma için kampanya

Darıca’nın Nene Hatun Mahallesi’nde 507 nolu otobüs hattının yenilenmesi için imza kampanyası başlatıldı.

Darıca’nın Nene Hatun Mahallesi’nin ilçe merkezi ile ulaşımını sağlayan 507 no’lu hattın yenilenmesi için imza kampanyası başlatıldı. Mahalle sakinlerinden Neriman Çolak öncülüğünde başlatılan kampanyaya bugüne kadar 100’lerce kişi imza attı. Ulaşım sorumluluğunun KBB’de olmasına karşın Darıca Belediyesi’nin sorunun çözümüne yönelik girişimde bulunması talep edilen o dilekçede özetle şu talepler yer aldı: 
4 KİLOMETRE, 2.75 TL
507 hattın ulaşım mesafesinin (4 km) kısa olmasına rağmen Türkiye genelinde en pahalı tarife olan 2.75 TL’den, indirilerek yeniden düzenlenmelidir. Diğer yandan okutulan ücretli yolcu kartının yarım saat içinde tekrar kullanıma kapalı olması önemli bir engeldir. Oysaki birçok kentte yolcu kartı ikinci kullanıma yüzde 50 indirimlidir. Kocaeli’nde ise nakit ödemeye zorunlu bırakılan vatandaşın mağduriyetinin giderilmelidir.
507 hat şöförleri geliş listesine riayet etmemektedir. Mahalle sakinleri diğer hatlara yönelerek Darıca'ya gitmek için iki vesait yapmak zorunda kalmaktadır. 
Liste geliş gidiş sürelerinin 30 dakikadan 10 dakikaya indirilmesiyle mahalle sakinleri kendi evleri yakınındaki duraklardan otobüse binerek ulaşımdan faydalanabileceklerdir. Yine hareket listesinin her durağa yerleştirilmesi yolcuların programını kolaylaştıracaktır. 
Otobüs duraklarının önüne park eden araç sahipleri 15 metre mesafe kuralına uymadığı gibi, bu araçlar sebebiyle hat şoförleri doğal olarak yolcuyu göremiyor ve durakta yolcu varken transit geçiyor. Ayrıca yolcu, durağa park edilen araç önüne geçerek hayati tehlikeye giriyor. 
Güzergah değişim talebi;
Nenehatun Mahallesinden Darıca'ya gitmekte olan hattın akşam 21.00'den sonra Farabi Devlet Hastanesi'ne ve Dudayev Parkı’na da ulaşıp saat 01.00'e kadar saat başı seferlerinin devam etmesini isteriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.