Nem konusunda uyarı

Nem konusunda uyarı

17 Ağustos Marmara Depremi’nin 14. yılında Kocaeli Valiliği de yazılı açıklama ile uyarıda bulundu. 14 yıl önce yaşanan deprem neticesinde yaşamını...

17 Ağustos Marmara Depremi’nin 14. yılında Kocaeli Valiliği de yazılı açıklama ile uyarıda bulundu. 14 yıl önce yaşanan deprem neticesinde yaşamını yitiren 17 bin 480 kişi göz önünde bulundurularak, halkı bilinçlendirmek adına yapılan yazılı açıklamada, “Depremlerde can kayıplarının yüzde 95’i yapısal olup, binalarınıza yalıtım, tabii havalandırma, rutubet, drenaj kanalları yaptıralım. Dayanıklı binalarda oturalım, afet bilinci yüksek toplum olalım” denildi.

 DEPREMİN NEDENİ ‘NEM’

 Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Marmara Depremi’nde 17 bin 480 kişi yaşamını yitirdi, 23 bin 781 kişi yaralandı, 505 kişi sakat kaldı. 285 bin 211 konut, 42 bin 902 işyeri ise hasar gördü. Kocaeli ve tüm Marmara bölgesinde ağır hasar ve can kaybına neden olan deprem ile ilgili yapılan açıklamada, “Her ne kadar bilinmese de bu yıkımların en büyük nedeni binalarda su yalıtımı olmadığı için oluşan korozyon sonucu taşıyıcı sistemin zayıflamış olmasıydı” şeklinde bilgilendirme yapıldı.

 ÖRNEK, MİMAR SİNAN 

 Mimar Sinan’ın eserlerinin de dayanıklılığı ile örnek gösterildiği açıklamada şu sözlere yer verildi: “Mimar Sinan, deprem dalgalarını emen, engelleyen bir sistem bile kurmuş. Havadaki nem miktarı ve nem miktarı ile orantılı olarak üreyen küf mantarları, sağlığa zararlı etkenlerin başında gelir. Unutmayalım! Depremlerde can kayıplarının yüzde 95’i yapısal olup, binalarınıza yalıtım, tabii havalandırma, rutubet, drenaj kanalları yaptıralım. Dayanıklı binalarda oturalım, afet bilinci yüksek toplum olalım” denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.