NAMAĞLUP ŞAMPİYON

NAMAĞLUP ŞAMPİYON

1.Küme D Grubu’nda bitime iki hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Yuvacıkspor, önceki akşamda kupasına kavuştu.

Son haftayı hükmen galibiyetle geçirecek olan Siyah-Beyazlı ekip, Esenspor ile 2-2 berabere kaldı, ligi de yenilgisiz şampiyon tamamladı.

İLK KEZ SÜPER LİG’DE

1.Küme D Grubu’nda çok iddialı takımlar arasından sıyrılan Yuvacıkspor, ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etmişti. Sezona çok iyi başlayan, geçen yıl Süper Lig’den düşen Tavşancılspor ve Seka Doğanspor ile zirve yarışına giren Yuvacıkspor, ilk yarıyı da lider bitirdi. İkinci yarıda zirveyi rakiplerine hiç bırakmayan Siyah-Beyazlı ekip, tarihinde ilk kez Süper Lig’e çıkma başarısını gösterdi.

 

KURTOĞLU VE SARAL’IN BAŞARISI

İki yıl önce 1.Küme’ye çıkan Yuvacıkspor, geçen yıl zirveyi zorlasa da Süper Lig hedefine ulaşamadı. Son üç yıldır Siyah-Beyazlı ekibi çalıştıran, daha önceki yıllarda Süper Lig’de Samsunspor forması giyen, çok kariyerli futbolculuk dönemi bulunan Fatih Kurtoğlu, bu sezon başında yanına Cevdet Saral’ı da aldı. İki teknik adam, Yuvacıkspor’un yenilgisiz şampiyonluğunda çok önemli katkı sağlayan isimlerdi.

 

ÖNEMLİ İSİMLER VAR

Yuvacıkspor’un bu sezon kadrosunda daha önce Süper Lig’de forma giymiş kariyerli isimlerin yanı sıra genç oyuncularda yer aldı. Kocaelispor, Derincespor ve Yozgatspor’da profesyonel olarak forma giyen Harun Eren, Bekirderespor ve Kandıra’da oynayan Furkan Filiz, Kartepe’den gelen Cihat ve Başiskele’de oynayan Furkan Şanba takımın tecrübeli isimleriydi. Bu oyuncuların yanında Kerem, Mehmet Emin, Ömer ve Semih gibi isimlerde şampiyonlukta katkı sağladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.