Nakliyeciler Terminali Gebzespor’a verilmeli

Nakliyeciler Terminali Gebzespor’a verilmeli

Gebze Belediyesi’ne ait Marmara Nakliyeciler Terminali’nde işletici yönetimin tahliyesinin istemi beraberinde pek çok soruyu getirdi. CHP Gebze İlçe eski Başkanı Avukat Recep Dursun terminalin Gebzespor’a verilmesini önerdi.

Gebze Belediyesi’ne ait Marmara Nakliyeciler Terminali’nde işletici firma yönetiminin tahliyesinin istenmesi Gebze gündeminde önemli yer edindi. Ancak açıklanması gereken pek çok husus var.

CHP Gebze İlçe eski Başkanı Avukat Recep Dursun tarafından sıklıkla gündeme getirilen konuda Dursun’un haklılık payı tamamen açığa çıktı.

Gebze Belediyesi eski Başkanı Adnan Köşker hakkında kamuyu zarara uğratmaktan hakkında suç duyurusunda bulunulup bulunulmayacağı da önemli bir detay. Zira Köşker uzun yıllar göz yumduğu bir hukuksuzluğa karşın görev süresinin dolmasına çok kısa bir süre kala işletici firmaya tahliye ihtarında bulundu. Bu ihtarın kendisi dahi Köşker’in sebep olduğu hukuksuzluğun Köşker tarafından itirafı gibi oldu. TIR Parkı’nın kısa tarihçesi şöyle:

2003’TE İLAN EDİLDİ

 Gebze Belediye Meclisi’nin 12 Ağustos 2003 gün ve 74 sayılı kararı ile onaylanan imar planı değişikliği ile E=0,20, Hmax= 7,50m yapılaşma koşullarında kamyon ve TIR parkı ifadesiyle “..Ticaret..”  lejantıyla tanımlanan alan 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. Madde düzenlemesi gereği Düzenleme Ortaklık ( DOP ) paylarından karşılanmak suretiyle oluşturuldu.

DOP’UN ÖZÜNE AYKIRI

CHP Gebze İlçe eski Başkanı Avukat Recep Dursun’un konuya dair değerlendirmesi şöyle: “Bu şekli ile kamyon ve TIR’ların park edeceği bir kamusal alan üretmekten çok, bu amaçla kullanılacak bir ticari alan şeklinde tanımlandığı, dolayısıyla böyle ticari bir alanın, yapılacak imar uygulamasında Düzenleme Ortaklık Payı’ndan karşılanması yasa ve yönetmeliklerin özüne aykırı.

MAHKEMEYE RAĞMEN

Nitekim komşu bir parsel maliki şirketçe ikame edilmiş bulunan Kocaeli 1.İdare Mahkemesi’nin 2009/395 Esas ve 2011/1395 Karar sayılı kararı ile Gebze Belediye Meclisi’nin 12 Ağustos 2003 gün ve 74 sayılı kararı ile onaylanan imar planı iptal edilmiş ve Danıştay incelemesinden geçmek suretiyle kesinleşmiştir. Ancak 2015 yılında ikinci defa uygulama yapılmış ve kamyon, TIR parkı aynen bırakılmıştır.

10 YILLIĞINA KİRALANDI

Kocaeli İli, Gebze İlçesi Barış Mahallesi, 5636 ada ve 1 nolu parsel Marmara Nakliyeciler Terminali ve Akaryakıt Nakliye Turizm İnş. San. Tic. Ltd. Şirketi’ne 20 Mayıs 2003 tarihinde 10 yıl süre ile kiralanmıştır.

26 Mart 2004 tarih ve 08 ruhsat no ile 82 dükkan,1 akaryakıt,4 depo,1 otel, 1 idare binası ve 1 yıkama yağlama olarak toplam 90 adet işyeri için ruhsat verilmiştir. Ancak daha sonra 40 yeni işyeri,1 akaryakıt, 1 depo eklenmek suretiyle toplam ünite sayısı 90’dan 134’e çıkarılmıştır. İşyeri artışına rağmen kira bedelinde artış olup olmadığı ise bilinmemektedir.

SÖZLEŞME SÜRESİ DOLDU

Sözleşme süresi 20 Mayıs 2013 tarihinde sona ermiştir.

Taraflar arasında akdedilen 20 Mayıs 2003 tarih ve 5916-5917 yevmiye nolu kira sözleşmesine istinaden sözleşme süresi 20 Mayıs 2013 tarihinde sona ermiştir.

Sözleşme süresi sona ermiş bulunulmasına rağmen aradan 4 yıldan fazla bir zaman geçiyor ve halen yeni bir ihale yapılmaksızın aynı şirketçe işgal ile aylık yaklaşık 300 bin ila 350 bin TL nakit gelir elde etmektedir.

Şirketin ihale süresi sona eren TIR parkının işletilmesi süresi sona ermesi ve yeni ihale yapılmamasına rağmen hala bu şirketin bu kadar haksız kazanç elde etmesine sessiz kalınması ve tahliyesine girişilmemiş olması hayret verici ve bir o kadar da düşündürücüdür.

HANGİ “HAKLI” GEREKÇEYLE…

Tavuk kümesi için yıkım yapan belediyenin aylık bu kadar getirisi olan bir yeri tahliye etmeyip kamunun açıkça zarar edilmesine, belediye gelirlerinin azaltılmasına hangi haklı gerekçe bulunmaktadır?

Yoksa bu şirket belediye veya daha üst yönetenlerce korunan ve göz yumulması istenilen bir şirket midir?

Şirket kimlerce ve neden korundu?

31 Mart seçim öncesi alelacele tahliyesi için ihtar gönderen önceki belediye başkanı bu kadar süre neden bekledi?

ŞİRKET VE KÖŞKER, ÖDEYECEK Mİ?

6 yıl 72 ay ve bu süre içinde 40 milyon üzerinde parayı kasasına indiren şirket ve buna göz yuman Adnan Köşker, belediye zararını ödeyecekler mi?

Yeni belediye başkanı belediyenin kasasına girmesi gereken bu miktarı bunlardan tahsil edecek mi?

Belediyenin zarara uğramasına ve haksız işgalci konumundaki şirketin kasasına girmesine göz yuman Adnan Köşker hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na  suç duyurusunda bulunulacak mı?

Kamuoyunun bu soruların cevaplandırılmasını talep etme hakkı vardır?

Bizde yetkililere soruyoruz.

TIR parkı ne zaman belediyece tahliye edilecek ve bu korumaya ne zaman son verilecek?

Bu sorular makul olarak cevaplandırılmadıkça bunun peşinde ve takipçisi olacağız.”

GEBZESPOR’A VERİLSİN

CHP Gebze İlçe eski Başkanı Avukat Recep Dursun’un aynı yere dair bir diğer önerisi ise yerin Gebzespor Kulübü’ne tahsisi oldu. Dursun sosyal medya paylaşımında, “Kentin ortak değeri olan hepimizin gururu olması gereken ve sahipsizlik sebebiyle üçüncü ligden düşen Gebzespor’u yeniden ayağa kaldırmak için, artık üvey evlat muamelesinden vazgeçip hepimizin değeri olan Gebzespor’a sahip çıkılmasını;

Kimseye muhtaç olmadan hepimizin göğsünü kabartacak başarılara imza atması için vakit var iken;

Kamyon TIR parkı işletmeciliğinin birilerini zenginleştirmek yerine, kentin ortak değeri olan Gebzespor’a verilmesi en doğru ve uygun olanıdır” görüşlerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.