Muzaffer Bıyık benim  başkanım olamaz

Muzaffer Bıyık benim  başkanım olamaz

CHP Darıca Belediye Başkan adayı Yakup Törk, Darıca’da seçimi Erdoğan’a kaybettiklerini belirtip ekledi: “Seçileni arayıp tebrik etmedim. Bize ‘illet zillet’ deyip terörle yan yana koyan benim başkanım olamaz.”

chp-darica-basin-toplantisi-1.jpgchp-darica-basin-toplantisi-2.jpgchp-darica-basin-toplantisi-7.jpgchp-darica-basin-toplantisi-13.jpg

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı bileşenlerinin liderleri Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin toplumu ötekileştiren, ayrıştıran, hakaret içeren diline yerelde uyum sağlayanlar, yanıtını seçim sonrası aldı. Darıca’da da Cumhur İttifakı AKP Belediye Başkan adayı Muzaffer Bıyık’ın, “Seçimi kazanmak” adına başvurduğu bu dilin karşılığı rakibi tarafından tanınmamak oldu. Millet İttifakı CHP Darıca Belediye Başkan adayı Yakup Törk bugün CHP Darıca İlçe Örgütü’nde düzenlenen basın toplantısında konuya dair şunları söyledi:
ARAYIP TEBRİK ETMEDİM
“Seçilen arkadaşı arayıp tebrik etmedim. İlerleyen zamanlarda neler olur bilemiyorum ama bize ‘illet’ diyen, bize ‘zillet’ diyen, bizi terörle yan yana koyan benim belediye başkanım olamaz. 
AYARIMDA DEĞİLSİN
Bu süreç olgun bir şekilde yönetilse, ya da bilerek isteyerek her türlü hakaret yapılmamış olsaydı ben bu genç yaşıma rağmen siyasi olgunluk gösterir, rakibimi arar tebrik ederdim. Ancak bu noktadan sonra ve hele de dün akşam (31 Mart akşamı) , ‘Ben Cumhur İttifakı’nın falan değil tüm Darıca’nın belediye başkanıyım’ dedikten sonra ben de sana şunu derim: Sen benim ayarımda değilsin. Benim belediye başkanım olamazsın.” 
GERÇEK İRADE BU DEĞİL
Yakup Törk, Darıca’da değişime gönül vermiş 49 bin seçmen olduğunu belirtip, “Biliyorum ki bize oy vermeyen 58-59 bin seçmenin birçoğunun aklı ve gönlü bizdeydi. Buna rağmen maalesef ideolojik nedenlerle yaklaştıkları için, bize yönelik suçlama ve iftiralarla gördükleri baskıdan ötürü Darıcalı gerçek iradesini sandığa doğru şekilde yansıtamadı” dedi.
SÜRECİ DOĞRU YÖNETTİK
Sonuçlar nettir. Biz seçim akşamı yaşanan olaylarda gerekli tüm hassasiyetimizi, soğukkanlılığımızı koruduk. Seçim kurulunun önüne gelen, değişime inanan 2-3 bin insanımızla birlikte bu sürecin doğru yönetildiğini hep beraber gördünüz. 
GÖNÜLLERİ BENDE OYLARI 
CUMHURBAŞKANI’NDA
Arkadaşlarımız 12 sandığa itiraz etti. Altı sandığın torbaları usulsüz bir şekilde açıldı. Altı sandıkta da elimizdeki ıslak imzalı tutanaklarla seçim kurulu sonuçlarının ufak tefek uyuşmazlıklarından dolayı, toplamda 12 sandığa itirazımız yapıldı. Sonucu değiştirmeyeceği için, ‘Sonucu kabul etmiyoruz, şaibelidir’ diye bir söylemimiz yok. Bu kent kararını vermiştir. Gönlünü Yakup Törk’e oyunu Cumhurbaşkanı’na vermiştir.  
DAHA ETKİN VE GÜÇLÜ MUHALEFET
Sandıktan çıkan karar başımızın üstündedir. Bu kent beş yıl daha hak ettiği şekilde yönetilecektir. Bundan sonra bize düşen sizin verdiğiniz oylarla seçilen 12 meclis üyesi arkadaşımızla daha güçlü muhalefettir. Bizim ortaya koyduğumuz eğitim, kültür, spor ve turizm kenti, üreten Darıca’ya dair etkin, olumlu bir muhalefet yapmaktır.
GÖREVLERİNİ YAPACAKLARDIR
Artık bu kenti yönetenler rahat bir şekilde yönetemeyecektir. 50 bin oyun vebali günahı 12 meclis üyesi arkadaşımın boynundadır. Beş yıl boyunca görevlerini layıkıyla yapacaktır.
KENTİN İNSAN KAYNAĞI
Bu seçimde biz kaybettiğimizi düşünmüyoruz. O kadar güzel gönüller kazandık ki. Gençlerin, kadınların, çocukların şahsında gönüllerde yer edindik. Bize AK Parti, az da olsa MHP, yoğunlukla HDP, sınırlı da olsa Saadet Partisi seçmeni de oy verdi. Bu kentin tüm insan kaynağının bir araya geldiği bir kampanya yürüttük.
UMUT, IŞIK, SES OLDUK
Darıca iktidarın her şeyi forse edip en yakın rakibine iki üç kat fark attığı seçimler geçirdi. Bu seçimde 10 puan kaybettiler. Biz oyumuzu iki katın, 25 binin üzerinde arttırarak sizlerle beraber bu kente umut ve ışık, bu kentin insanının sesi olduk.
Her zeminden tüm destekçilerimize teşekkür ediyor, ‘Yakup gönlüm sende ama oyum AK Parti’ye’ diyen AK Partililer’e de buradan selamlarımı iletiyorum. 
SORUN HALİNE GETİRMEYECEĞİZ
Yüksek Seçim Kurulu’ndaki temsilci arkadaşımız Özgür Çelik arkadaşımızın da imzasının yer aldığı üç tutanağa istinaden gerekli başvuruyu yaptık. Sonuç değişmeyecek. Sorun haline getirmeyeceğiz. İlçe yönetimimiz ile birlikte meclis üyelerimiz aldıkları görevi onurlarıyla yerine getirecektir.
Darıca’da doğup büyüyen biri olarak, Darıca’da 7’den 70’e bu sahiplenme sürdükçe ben de her daim size layık olmaya, gönlünüzde kalmaya söz veriyorum.
SEVİNEMEDİLER BİLE
Artık 140 milyon borçla kenti yönetirken, etkin muhalefetimizle arkadaşlarımızın nefesinin enselerinde olduğunu bilecekler. İktidar, gücünüzü gördü. En azından şunu yaptık. Seçim akşamı naralar atıp sevinemediler bile. Çünkü oy olarak daha geride olmamıza rağmen başımız açık, alnımız dikken kazananların birilerinin arkasına saklandığını görmekte az bir şey de olsa yüreğimi hafifletti. 
YÖNETEBİLECEĞİMİZİ GÖRDÜLER
Seçim akşamı İlçe Seçim Kurulu önüne gelen tüm arkadaşlarıma özellikle teşekkür ediyorum. Dik durduk. Hiçbir tehdide, şantaja gelmedik. Sonuna kadar hakkınızı savunduk. Şunu bilin. AK Parti’ye oy verenlerin de gönlüne girdik. Onların da zoraki oy verdikleri bir başkanları oldu. Bu kenti yönetebileceğimizi AK Parti’ye, MHP’ye oy veren seçmen de kabul etti. 
ENİNDE SONUNDA KAZANACAĞIZ
Yerel seçimleri genel seçimlerden ayıramamak da ülkemizin bir gerçeği. İlçemizin siyasi kültürü, mozaiği var. Seçimi kazanamadıktan sonra kendimi başarılı görmüyorum. Gelinen noktada önemli bir mesaj verilmiştir. Bugünden sonra yine aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Verdiğiniz her desteği bundan sonra da hak edeceğiz. Hiçbir zaman vicdanınızı yaralayacak, vicdanınızın elvermediği hiçbir işte olmayacağız. Bu yol burada bitmedi. Allah izin verirse, eninde sonunda kazanacağız.”
BÜYÜKŞEHİR RAKAMLARI
Darıca’da Büyükşehir seçimlerinde AKP’nin yüzde 56.23 oranla 63 bin 199 oy edindiğini, yine İYİ Parti’ye yüzde 28.45 oranla 31 bin 975 oy çıktığını belirten Törk, ilçe belediye başkanlığında ise AKP’nin oranının yüzde 52.2’ye düştüğünü aktarıp şunları kaydetti: 
10 BİN ÖNGÖRÜYORDUM!
“Büyükşehir’de AK Parti adayına, ilçe belediyesinde şahsımıza oy veren 4 binin üzerinde seçmen var. Ben bunu 10 bin olarak hesaplıyordum. Sokakta en az 12-15 bin seçmeni görmüştük. Maalesef, karalama kampanyaları ile bu sayı düştü. Biz de belediye başkanlığında 48 bin 257 oy, yüzde 42.5 oranla seçimi tamamladık. 10 bin oy farkı var.
27 BİN SEÇMEN SANDIĞA GİTMEDİ
27 bin seçmen sandığa gitmedi. 140 bin seçmenli bir ilçeden söz ediyoruz. 10 bin fark çok büyük bir fark değil. O seçmeni sandığa lehimize getirebilmiş olsak alabilirdik. Süreç bu şekilde tamamlandı. 
KENTTE KABUL GÖRDÜK
Belediye meclisinde de AK Parti’nin oyu aşağı yukarı aynı kaldı. 300 artışı var. Yani AK Parti’nin Darıca adayı Büyükşehir’de ve belediye meclisinde, adaylar arasında en az oyu alan aday oldu. Bizim içimizde de en çok oyu şahsımda adayınıza vermişsiniz. Bu kentte kabul gördüğümüzü sonuçlardan da görüyoruz. Belediye meclisinde, 45 bin 713 oyumuz var.”
GÖLGEMİZDEN KORKACAKLAR 
Bu dönem Darıca Belediyesi’ndeki komisyonlarda daha çok CHP’li üyenin görev alacağını, edinilen oydan ötürü encümende de bir CHP üyesinin yer alacağını belirten Törk, “Daha etkili bir muhalefetle, Darıca’nın sorunlarının daha çok dile getirilip basınla paylaşıldığı bir dönem yaşayacağız. Kişisel karizmamızla, seçilen belediye başkanının üzerinde gözümüz olduğunu hissettireceğiz ve adeta gölgemizden korkar hale gelecekler” dedi. Törk şöyle devam etti: 
CUMHURBAŞKANIMIZA 
HAYIRLI OLSUN 
“14 mahallenin 7’sinde partimiz, diğer daha geniş katılımlı 7 mahallede de Cumhurbaşkanı önde çıktı. Cumhurbaşkanımıza hayırlı olsun. Neticede kendisi kazandı. Bu iradeye saygı duyuyoruz. Biz nasıl saygı duyuyorsak İstanbul, Ankara, İzmir, Ardahan, Mersin’de de… iradeye saygı duyacaklar.
SADECE YÖNETENLERE BIRAKILMAMALI
Bu seçim geride kaldı. Yeni şeyler söylemeye devam etmeye, Darıca’ya sahip çıkmaya, etkin siyasete devam edeceğiz. Partilerimiz meseleyi sadece meclis üyelerine bırakmamalı. Hep birlikte kente sahip çıkalım. Bu kent sadece belediye başkanlarına ve yöneticilerine bırakılmamalı. Gerektiğinde sesimizi yükseltecek, Darıca’nın çıkarını savunacağız. Hiç kimsenin çıkarı umurumuzda değil. O çıkar grupları varsa da sonuna kadar beni karşılarında bulacak.”
İLÇE BAŞKANLIĞINA DAİR 
TALEBİM OLMAYACAK
Açıklamalarının ardından basının sorularını yanıtlayan Yakup Törk, yeniden ilçe başkanlığını düşünüp düşünmediğine dair soruyu, “İki dönem ilçe başkanlığı yaptım. Partimin vereceği her göreve saygılıyım ama siyasette geri dönüşleri olan bir kardeşiniz değilim. Bu defter, benim için kapanmıştır. Partim geri çağırırsa gelirim ama benim talebim olmayacaktır” diye yanıtladı.
ÜLKENİN SİYASİ GERÇEĞİ İŞLEDİ
Yine bir başka soru üzerine özeleştiri de yapacaklarını, yaptıklarını kaydeden Törk, “Ama vicdanım çok rahat. Elimden gelen her türlü çabayı maddi, manevi yaptığıma ve bu kentte yaşayan her kesimle giderek çalıştığıma, uğraştığıma inanıyorum. Takdiri size aittir. Bu kentin siyasi mozaiği var. Yüzde 70’lere varan referandum seçimi, AK Parti – MHP bloğu ile karşılaştık. Neredeyse yarı yarıya eridi. Ülkenin siyasi gerçeğinin maalesef Darıca’da işlediğini; bir yerel seçimin değil genel seçimin işletildiğini düşünüyorum. 
GERİYE DÖNÜŞ OLMAYACAKTIR 
Ona rağmen bu kentte bir tarih yazılmıştır. Önemli bir kazanım edinilmiştir. Bu aşamadan sonra geriye dönüşün olmayacağını, Darıca’nın geleceğinin Cumhuriyetçi Atatürkler’in elinde yükseleceğine inanıyorum.”
HER YERDE OLMAYA VARIM
Önümüzdeki genel seçimde milletvekilliği düşünüp düşünmediğini henüz eşi Esra Törk ile görüşmediğini belirtip, “Önce onun izni alınmalı” diyen Törk partililerine atfen, “Bu süreçte sizin istediğiniz her yerde olmaya varım” dedi. Törk ayrıca şunları kaydetti:
HER YERİNDE OLACAĞIZ
“Belediye kanununa göre, sayıdan dolayı encümene de gireceğiz. Belediyenin kalbinde, her yerinde olacağız. Arkadaşlarımız kentin israfına karşı çıkacak, doğru bir iş yapıyorlarsa da destek verecekler.
İZMİT’İN ETKİSİ OLACAKTIR
12 ilçeden birini, İzmit’i Fatma Kaplan Hürriyet kazandı. Kocaeli’de bir belediyemiz oldu. Moral olmuştur. İlerleyen zamanlarda etkisi olacaktır. 
GERİ DÖNÜŞÜ OLMAZ
Karamürsel, Derince, Gölcük’te ucu ucuna kaybettik. Dört ilçede bu şekilde kaybetmek bizleri derinden üzdü. Neden bu şekilde kaybettiğimizi parti kurullarımızda konuşacağız. Yeni bir yol haritası belirlenecektir. Bundan sonra ileriye dönük gidiş olacaktır. Ben tüm Yakup Törk destekçileri ve gönüllülerinin aktif siyaseti sürdürmesini diliyorum.” 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.