Musa Yılmaz, "Otizmli çocuklar sosyal hayatta yer almalıdır"

Musa Yılmaz, "Otizmli çocuklar sosyal hayatta yer almalıdır"

CHP Gebze ilçe başkanı Musa Yılmaz 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.Başkan Musa Yılmaz mesajında, tüm dünyada otizm...

CHP Gebze ilçe başkanı Musa Yılmaz 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Musa Yılmaz mesajında, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edildiğini belirtti.

Musa Yılmaz, “Bu çerçevede, Nisan ayı boyunca tüm dünyada otizmle ilgili yapılan etkinlikler yoluyla, otistik bireylerin toplumla bütünleşmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Otizmli çocuklar ve bireylerin sosyal hayatta yer alabilmeleri başlıca hedefimiz olmalıdır. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nün de geleceğimizin en önemli parçası olan çocuklarımızın temel ihtiyaçları olan eğitim ve sağlık hizmetlerinden en uygun şekilde faydalanmasını diliyorum. Otizmle mücadele eden vatandaşlarımızın yeniden sağlıklı bir hayata kavuşmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.