“Muhtarlarımızın görevleri önemlidir”

“Muhtarlarımızın görevleri önemlidir”

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler,  mahalle muhtarlarıyla yaptığı toplantıda, “Muhtarlarımızın görevleri oldukça önemlidir. Çünkü vatandaş onlara müracaat etmekle devletin ilk kapısına müracaatını yapmış olmaktadır ”dedi.

Gebze Ticaret Odası Toplantı Salonunda ilçe  Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Amirleri ve Mahalle Muhtarlarının katılımıyla “ilçemiz Kamu Kurum ve Kuruluşları tarafından yürütülen kamu hizmetlerinin görüşülüp değerlendirildiği var ise yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü” toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda bir  konuşma yapan  Gebze Kaymakamı  Mustafa Güler şunları söyledi:

“Çok kıymetli mesai arkadaşlarım, kamu kurum ve kuruluşlarımızın kıymetli yöneticileri, çok değerli muhtarlarımız hepiniz hoş geldiniz.

Bugün sizlerle beraber hem yeni seçilen muhtarlarımıza hayırlı olsun toplantısı hem de kamu kurum ve kuruluşlarında hizmetleri yürüten arkadaşlarımızla karşılıklı iş birliği ile ilgili tanışma toplantısı yapmak üzere bir araya geldik.

Öncelikle bu güne kadar hizmet etmiş ancak bu dönemde seçilememiş muhtarlarımıza yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.

HEPİMİZ BİRBİRİMİZİ TAMAMLAMAK İÇİN VARIZ

Bugün burada bulunan ve halkın teveccühünü kazanmış muhtarlarımız ile birlikteyiz. Bundan sonra beraber çalışacak, halkımıza hizmet etmek üzere ortaklaşa hareket edeceğiz. Biz büyük bir aileyiz. Hepimiz birbirimizi tamamlamak için varız. Birimizin diğerinden bir üstünlüğü bir farklılığı yoktur. Hepimiz bizlere verilen görevi en iyi şekilde hizmet ederek yürütmek zorundayız. Hizmetin şekli ise devletin bize verdiği yetki ve kurallar çerçevesinde vatandaşa karşılıksız kamu yararı gözetmek ve görevi en iyi şekilde yerine getirmektir. Burada genel idareye bağlı bütün kamu kurum ve kuruluşlarını temsilen yetkililer var. Muhtarlarımız; bir taraftan mahallelerimizde devleti temsil edip mahalli idarelerin temsilcisi olarak kaymakamlığa bağlı birimlerle çalışırken diğer taraftan yerel hizmet götüren Büyükşehir Belediyesi ve ilçemiz belediyesi ile müşterek çalışan arkadaşlarımızdır.”

MUHTARLARIMIZIN GÖREVLERİ OLDUKÇA ÖNEMLİDİR

Kaymakam Güler konuşmasının devamında ise şunları söyledi:

“Muhtarlarımızın görevleri oldukça önemlidir. Çünkü vatandaş onlara müracaat etmekle devletin ilk kapısına müracaatını yapmış olmaktadır. Muhtarlarımızda belediye ve kaymakamlık ile irtibat kurarak vatandaşın sorunlarını en hızlı yoldan ilgili birimlere iletecektir. Dertlerini ilk olarak bu kurumlara anlatacaktır. Dolayısıyla bu süreç iyi işlerse muhtarlarımızla kaymakamlığımız arasında, muhtarlarımızla kamu kurum ve kuruluşlarımız arasında ilişkiler sağlıklı olursa buradan ilçemiz kazançlı çıkar, buradan devletimiz kazançlı çıkar ve buradan vatandaşlarımız kazançlı çıkar. Bütün hedefimiz vatandaş memnuniyetidir. Bu makamlar kimsenin mülkü değildir. Görevlerimiz, yaptığımız işlerimiz kanunla mevzuatla belirtilmiştir. Hiçbirimizin kibirlenmeye, gururlanmaya, vatandaşı hor görmeye veya vatandaşı küçük görmeye hakkı yoktur. Bazı çözümü olmayan durumları vatandaşa izah etmek zorundayız. İyi niyetli olursak, gayretli olursak ve iş birliği içinde olursak her şeyi kolayca aşabiliriz.

KAPIM HERKESE AÇIK

Kaymakam olarak benim kapım tüm vatandaşlarımıza, tüm muhtarlarımıza açıktır. Tüm soru ve sorunlarınızı iletmek ve paylaşmak üzere gelebilirsiniz. Ben siz değerli arkadaşlarımıza çalışmalarında kolaylıklar diliyor hepinizi Allah’a emanet ediyorum.”

Program muhtarlar ve kamu kurumlarının müdürlerinin görüşlerini paylaşması, sorunlarını, dileklerini belirtmesi ve çözümü konusunda yapılacak işlemlerin belirlenmesi ile son buldu. Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.