Muhtar maaşlarına zam

Muhtar maaşlarına zam

  Darıca’da programa katılan AKP Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül, Darıca Muhtarlar Derneği üyeleri ile sevgi tepesinde bir araya geldi. Gönül’e...

 

 

Darıcada programa katılan AKP Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül, Darıca Muhtarlar Derneği üyeleri ile sevgi tepesinde bir araya geldi. Gönüle ilçe ziyaretinde Darıca Belediye Başkanının eşi Teslime Karabacak, AKP Darıca İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Kodek ve İlçe Kadın Kolları temsilcileri eşlik etti.

 

478 SAYILI KANUN KONUŞULDU

Gönül’ün ilçede gerçekleştirmiş olduğu ziyaretler sonrasında, Darıca ilçesi mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Darıca Belediye BaşkanıŞükrü Karabacak ve AKP Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık’ın eşliğinde muhtarlar ile görüşen Gönül, TBMM genel kurulunda son olarak çalışılan 478 Sıra Sayılı Torba Kanunda yapılan düzenlemelerle muhtarların özlük haklarındaki düzenlemeye açıklık getirdi.

 

MUHTAR MAAŞLARINA ZAM

Mahalle muhtarlarının maaşının 460,75 liradan 875 liraya çıkacağını belirten Gönül, Köy korucularının en düşük emekli maaşı 384 liradan 654 liraya yükselecek dedi. 

 

Gönül; Ayrıca bilindiği gibi 2005 yılından önce muhtarlar 3 bin gösterge karşılığı 110 lira ödenek alırken, iktidarımız döneminde 2005 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla gösterge 6 bine çıkarılmış ve 220 lira almaya başlamışlardır, bu katsayı artışlarıyla ödenek 330 liraya ulaşmıştır dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.