Muhasebecilerde yeni başkan Çınar

Muhasebecilerde yeni başkan Çınar

KSMMMO Gebze Temsilciliği’nde seçiminde başkanlık için Değişim Grubu’nun adayı İsmail Çınar ile Mesleki Dayanışma Grubu’nun adayı Ahmet Eser yarıştı. Seçimi Çınar ve ekibi kazandı

Kocaeli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Gebze Temsilciliği’nde yeni dönemin yönetiminin oluşması için dün kongreye gidildi. Temsilcilikte başkanlık için İsmail Çınar (Değişim Grubu) ve Ahmet Eser (Mesleki Dayanışma) yarıştı.

620 üyenin oy hakkının bulunduğu kongrede 361 üye oy kullandı. İsmail Çınar’ın öncülüğünü üstlendiği Değişim Grubu, 202 oyla seçimi kazandı. Ahmet Eser’in öncülüğünü üstlendiği Mesleki Dayanışma Grubu 156 oyda kalırken üç oyda geçersiz sayıldı.

 

Temsilcilikte yeni yönetim İsmail Çınar’ın başkanlığında Yasemin Şencan, Halis Çaykıran, Kutlay Özer, Nurten Yıldırım, Sibel Uysal ve Kıymet Yıldız’dan oluştu.

 

 

Kongrede divan, KSMMMO Başkanı Mustafa Taşpınar’ın başkanlığında Tülin Keçeci Güngör, Engin Eroğlu ve Özcan Çakır’dan oluştu.

OY BİRLİĞİYLE

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir süre önce gerçekleşen kongrede Mustafa Taşpınar’ın listesinden yönetime giren Temsilcilik Başkanı Barış Koçak kongrenin açış konuşmasını gerçekleştirip dönemini değerlendirdi. Yine Koçak tarafından okunan faaliyet raporu ve bütçe oy birliğiyle kabul edildi.

“OY SAATİ UZASIN” ÖNERGESİ

Kongrede divana başkan adaylarından İsmail Çınar ile üyeler Osman Demir ve Taner Öner’in imzasıyla verilen önergede, oy verme işleminin 19.00’a kadar sürmesi istendi. Gerekçe olarak özellikle bir yerde bağımlı olarak çalışan meslek mensuplarının, hafta içi mesai saati içinde oy kullanamayacak olması gösterildi. Ancak kongrede divan başkanlığını üstlenen KSMMMO Başkanı Mustafa Taşpınar önergeyi, genel kurulun onayına sunmaya da gerek görmeden ret etti. Taşpınar kongrenin daha önce ilan edilen akışını değiştiren bir kararın alınmasının yasal olmayacağını öne sürüp divan olarak onaya sunmaya bile gerek görmediklerini söyledi. Uzun süren tartışmalar, sonucu değiştirmedi.

 

 

DEĞİŞİM GRUBU

 

Asil adaylar: İsmail Çınar (Başkan adayı), Yasemin Şencan, Halis Çaykıran, Kutlay Özer, Nurten Yıldırım, Sibel Uysal, Kıymet Yıldız

Yedek adaylar: Derya Öztürk Aslan, Nazlıcan Boyacı, Bülent Kavak, Uğur Çiftçi, Özcan Aydın, Necmiye Akın, Erdoğan Çoban

MESLEKİ DAYANIŞMA

 

Asil adaylar: Ahmet Eser (Başkan adayı), Bülent Doğanay, Öznur Budak, Serhat Kaya, Celil Tunç, Semra Kara, İzzet Türlü

Yedek adaylar: Kader Aras, Bektaş Tursun, Fatih Güneş, Sadiye Eroğlu, Hasan Ali İnce, Sinan Altuğ, Hüseyin Başol.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.