Müdürlüklerde daralma harcamaya sınırlı yetki

Müdürlüklerde daralma harcamaya sınırlı yetki

Gebze Belediye Meclisi’nin ağustos ayı olağan toplantısında müdürlük sayısının azaltılması kararlaştırıldı. Diğer kurum ve kuruluşların taleplerinin karşılanmasında harcama yetkisi ile sınırlı verildi.

Gebze Belediye Meclisi’nin temmuz ayı olağan toplantısı Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz başkanlığında gerçekleşti. MHP Gebze İlçe Başkanı Serkan Kural, İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Özhan Aşkın Öztürk, Yenikent Mahallesi Muhtarı Esengül Aktaş’ın da takip ettiği toplantının ilk gündem maddesinde Yavuz Selim ve Hürriyet Mahallelerinde işgalli yerlerden yapı kayıt belgesi edinen 28 kişiye satış yapılmasına dair karar oy birliğiyle kabul edildi. 
MAHMUDİYE’NİN TALEBİ GERİ ÇEKİLDİ 
Tavşanlı Mahallesi’ndeki üç adada imar değişikliği, CHP Grubu’nun önerisiyle, “Yapılaşma olduğu için şartıyla” ibaresi eklenerek yine oy birliğiyle onandı. Eskihisar’da SEDAŞ’a trafo yeri tahsisi de oy birliğiyle onaylanırken Akviran’da Mahmudiye İlim İrfan Derneği’nin plan tadilatında dosya Plan Proje Müdürlüğü’ne aynı şekilde iade edildi ve gündemden kalktı.
HARCAMA YETKİSİ SINIRLI VERİLDİ 
Meclisin beşinci gündem maddesinde diğer kurum ve kuruluşların taleplerinin yerine getirilmesi için yetki konusu tartışıldı. Başkan Büyükgöz ağırlıklı olarak okulların boya badana taleplerinin yerine getirilmesi için encümene yetki verilmesini istediklerini söyledi. CHP Grubu Sözcüsü Avukat Saide Arslan kurumların tanımlanması ve harcama sınırlarının belirlenmesini talep etti. Başkan Zinnur Büyükgöz bir süre bu talebe direndi. Ancak Yazı İşleri Müdürü Mehmet Yayla bir önceki dönem aynı kararın sınırlandırma ile aldığı uyarısında bulundu. Konu üzerine bir süre daha tartışıldı. Belediye başkanına 20 bin, encümene 100 bin TL tutarında bütçe kullanma yetkisi verildi. 100 bin TL’nin üzerindeki harcama kararlarında ise yetki mecliste olacak. Karar bu şekliyle, oy birliğiyle kabul edildi.
TERMİNALDE YÜZDE 50 ZAM
Gebze Belediyesi Otobüs Terminali’ne giriş çıkış ücretlerine de yüzde 50 oranında zam geldi. Başkan Büyükgöz; Bolu’da 40, Yalova ve Düzce’de 30, İzmit’te 55 TL olan rakamın Gebze’de 10 TL gibi sembolik bir rakamda kaldığını belirtti, bir kerede yüzde 100 zam yapma gibi bir amaçlarının da olmadığını söyledi. Terminale otobüs giriş çıkış bedelinin yılsonuna kadar 15 TL olması, oy birliğiyle kararlaştırıldı. 
MUHTARLIKLARDA SÜRE UZATILDI 
Tatlıkuyu ve Yenikent Mahalleleri’nde belediyeye ait muhtarlık binalarının muhtarlar tarafından kullanım süresinin uzatılması oy birliğiyle kabul edildi.
MÜDÜRLÜKLER AZALIYOR 
Gündemin dokuzuncu maddesinde ise belediyenin idari kadrolarının yeniden belirlenmesine dair İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün talebi görüşüldü. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz konuya dair, “Motivasyon ve verimliliği arttırmak için müdürlük sayısını düşüreceğiz. Bazı birimleri birleştireceğiz, bazılarını kâğıt üzerinde kapatmış olacağız. Yolumuza daha verimli yürümenin gayretinde olacağız” dedi. CHP  Grubu Sözcüsü Avukat Saide Arslan müdürlük unvanına sahip özlük hakkı olan kişilerin durumunu sorunca Büyükgöz, Gebze Belediyesi’nde halen 52 müdürlük olduğunu ve sadece 8 kişinin benzer konumda olduğunu belirtip, “Hukuken unvanını üzerinde bulunduran arkadaşlar ya aynı görevinde devam edecek ya da eş değer müdürlüklerde görev yapacak” dedi. 
02 AĞUSTOS’TA TOPLANACAK 
Karar, oy birliğiyle onaylandı. Osman Yılmaz Mahallesi’nde 1992 yılında aynı yere iki tapu verilmesinden doğan vatandaş mağduriyetini gideren karar oy birliğiyle onaylanırken imara ilişkin beş gündem maddesi, İmar Komisyonu’na havale edildi. 
Gebze Belediye Meclisi’nin ağustos ayı toplantısının 02 Ağustos Cuma günü 16.00’da gerçekleşmesine dair kararla meclis toplantısı sona erdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.