Müdahale !

Müdahale !

 

Muhalifseniz,

AKP’nin 12 yıllık politikalarını eleştiriyorsanız,

Hem de bunu Ankara’da yapıyorsanız,

Vay halinize…

Hemen müdahale edilir,

Sert müdahale edilir,

Polisteki genç kadroların müdahale pratiği sizin üzerinden artırılır…

Mühendissiniz,

Öğretmensiniz,

İşçisiniz,

Öğrencisiniz,

Kadınsınız,

Sanatçısınız,

Emeklisiniz,

Hiç fark etmez, itinayla müdahale edilir. Herkes biber gazından ve TOMA’lardan sıkılan tazyikli sulardan nasibini alır.

Son iki örnek bile, bu müdahalelerin neyi amaçladığını göstermek açısından yeter…

Önce Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) yönetici ve üyelerine yönelik müdahale (saldırı) geldi. Ardından, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası'nın (Eğitim İş) üyesi öğretmenlere.

Nedir bu olup biten ?

Ne olacak, Ankara'da bir süredir devam eden fiili OHAL uygulamasının sonuçlarını görüyoruz. OHAL uygulamasının mağduru önce FKF’li öğrenciler oldu, ama onlar barikatları aşarak yürüdü. Bu yüzden de diğer denemelerinde daha sert saldırılarla karşılaştılar. Sıra mühendislerdeydi. Onlar, TMMOB’nin etkisizleştirilmesi hamlelerine karşı tepki göstermek için alana çıktıklarında, yine saldırılarda anlı şanlı zaferler kazanan çevik kuvvetin gazlı saldırısıyla tanıştılar.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yürüyerek orada TMMOB Yasası'ndaki değişikleri protesto etmek isteyen mühendis ve mimarlar, Güvenpark'ı yaya trafiğine kapattıkları için polis tarafından uyarıldı. 

Ardından kısa süreli arbede çıktı. Grubun önüne barikat kuran emniyet güçlerine bayrak sopaları ile vuran grup üyelerine polis biber gazı ile müdahale ederek eylemcileri Milli Müdafaa Caddesine kadar uzaklaştırdı.

Bu kez mağdur ise Eğitim-İş üyesi öğretmenler oldu.

Polis, Eğitim-İş üyelerinin 17 Aralık'ta Muğla Yatağan'da başlayan ve Ankara Tandoğan Meydanı'nda sona erecek 3 günlük Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü'ne anlayış gösteremedi ve müdahale etti. Müdahalenin henüz toplanma anında sert biçimde gerçekleştirilmiş olması, planlı saldırıları anımsatıyor.

Bununla da yetinmeyen polis, çevrede Eğitim-İş flamaları ve dövizleriyle gördüğü yurttaşlara gözaltı yapmış. Sendika yöneticilerinin, polisin hukuksuz uygulamasını engelleme girişiminden doğal olarak sonuç alınamıyor, alınamamış da.

Sonuçta, gerginlik dalga dalga ülkeye yayılıyor…

Öğretmenine gaz, cop ve kalkanla saldıran anlayış, toplumun diğer kesimlerinden hak arayanlara ne yapmaz ki ?

Muhalifseniz, bu ‘yeni Türkiye’nin karanlıklarında mücadeleye etmeye hazır olmalısınız. Ya bu karanlık sizi teslim alacak ya da karanlığın sonunda mutlaka aydınlık yakalanacak.

 

Asıl aydınlık, eşitlik ve özgürlük sosyalizmde, bunu hiç unutmayın…

Bu yazı toplam 66 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi