“Mücadelemiz bitmedi.  Sonsuza kadar sürecek”

“Mücadelemiz bitmedi. Sonsuza kadar sürecek”

Küresel Sanayi İşçileri Sendikası Kadın İlişkileri Sorumlusu Armelle Sebby, Flormar direnişinin kadın ve emek hareketine adını altın harflerle yazdığını belirtip, “Mücadelemiz bitmedi. Sonsuza kadar sürecek” dedi

mufit-ile-.jpg

Industri All Global Union (Küresel Sanayi İşçileri Sendikası) Program Koordinatörü ve Kadın İlişkileri Sorumlusu Armelle Sebby, kendisine eşlik eden Sedat Kayar’ın tercümesiyle yaptığı konuşmada sözlerine sendikanın tüm yöneticilerinin selamlarını ve iyi niyet dileklerini, 8 Mart kutlamasını ileterek başladı. Sebby şunları kaydetti:

KOLAY BİR SÜREÇ DEĞİLDİ

“Flormar’da işçi ve kadın arkadaşların bildiği gibi, 8 Mart kadın işçi hareketinin en sembolik günüdür. Bu benim için de önemli bir gün ve sizler gibi kendi hakları için mücadele edenlerin arasında olmak benim için büyük bir onur. 300 günü yakın direniş sürdürdünüz. Bizler de farkındayız. Kolay bir mücadele ve süreç değildi.

AVRUPA SENDİKALARI ARKANIZDA DURDU

Biz Industri All Global Union olarak özellikle Flormar direnişçi işçilerini ve sendikanızı geldiğiniz nokta, sürdürdüğünüz korkusuz mücadele için kutlamak istiyoruz. Şundan emin olunuz. Sendikamız ve Avrupa’daki bölgesel, küresel kardeş sendikalar mücadelenizin hep arkasında durdu bugüne kadar böyle devam etti.

TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILDI

Sizin bu mücadeleniz herkes için özellikle Türkiye’de kadın işçiler için, aynı zamanda tüm dünyadaki kadın işçiler için de müthiş, umutları yükselten bir mücadeleydi. Sizin bu mücadeleniz, kararlılığınız, azminiz dünya işçi sınıfının tarihine altın harflerle yazıldı. Bunu bilesiniz.

HEPİMİZİ ÖRNEK OLDU

Bu mücadele gerçekten hepimiz için örnek oldu. Ancak bitmiş değildir. Kararlılığınızı gösterdiniz. Hiçbir zaman bitmeyecek, sonsuza kadar sürecek. Sendikamız her zaman Türkiye işçi sınıfının yanında olmaya devam edecektir. Hepinizi tebrik ediyorum.”

İMZALI FLAMA HEDİYE ETTİ

Sendika olarak Flormar’a kapı önüne gelmeyi tasarladıklarını ancak, “Böyle güzel haber olunca buraya geldik” diyen Sebby ardından kendisine eşlik eden heyetle birlikte üzerinde tüm Industri All Global Union yönetici ve çalışanlarının isimlerinin, imzalarının yer aldığı flamayı hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.