Model uyduları ile Amerika'da yarışacaklar   

Model uyduları ile Amerika'da yarışacaklar  

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) öğrencileri, ABD'de düzenlenen Cansat Competition'da tasarladıkları model uydularla yarışacak.

2-352.jpg

Gebze Teknik Üniversitesi Robotik ve Otomasyon Kulübü, Havacılık ve Uzay Kulübü üyesi öğrenciler ve mühendislik lisans- yüksek lisans öğrencilerinin oluşturduğu takımlar hazırladıkları projeler ile Amerikan Uzay Kurumu (AAS) ile Amerikan Uçak ve Uzay Enstitüsü’nün (AIAA) düzenlediği ve NASA’nın desteklediği Cansat Competition'a yaptıkları başvuruda başarılı olarak yarışmaya katılmaya hak kazandı. Dünyanın seçkin üniversitelerinden birçok takımın başvuruda bulunduğu yarışmada, GTÜ öğrencilerinden oluşan GTU-SAT takımı, GTUHUKSAT-3A Model Uydu Takımı, GTÜ Phoenix Takımı 100’ün üzerinde takım arasından ön elemeyi geçerek 14-16 Haziran 2019 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletinde düzenlenecek yarışmada model uydularını gökyüzü ile buluşturacak.
BAŞARILAR DİLEDİ
Robotik ve Otomasyon Kulübü GTU-SAT Takımı, Havacılık ve Uzay Kulübü GTUHUKSAT-3A Model Uydu Takımı  ve mühendislik lisans- yüksek lisans öğrencilerinin oluşturduğu  GTÜ Phoenix Takımı yarışmanın ön eleme sonuçlarının açıklanmasının ardından sevinçlerini ilk olarak GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan ile paylaştı. Ülkemizin uzay çalışmalarında ileriki dönemlerde öğrencilerin bu becerilerine, azim ve kararlılıklarına büyük ihtiyaç olduğunu söyleyen Aslan, ülkemizi ve GTÜ’yü temsil edecek olan öğrencilere başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.