Miniklerin, Oryantiring heyecanı

Miniklerin, Oryantiring heyecanı

  Servet Çambol İlkokulu Okulu İzci Grubu, İstanbul’da düzenlenen Uluslar arası Oryantiring Yarışması’na katıldı. Harita yardımıyla yön...

 

 

Servet Çambol İlkokulu Okulu İzci Grubu, İstanbul’da düzenlenen Uluslar arası Oryantiring Yarışması’na katıldı. Harita yardımıyla yön bulmayı içeren ve zamana karşı yapılan bir spor dalı olan Oryantiring Yarışması için okul öğretmenlerinden İzci Liderleri Şükran Yorulmaz ve Serap Selçuk nezaretinde İstanbul’a giden İzci Grubu 20 öğrenci, hem Türk hem de yabancı öğrencilerle başarılı bir şekilde yarıştılar.

 

Resmi adı İstanbul5Days olan ve İstanbul Orienteering Spor Kulübü tarafından organize edilen yarışmaların bu yıl 10’uncusu düzenlendi. 29 Ekim tarihinde başlayan ve 3 Kasım’da son bulan yarışmalarda öğrencilere harita kullanarak yön bulma ve zamana karşı yarışma yeteneği kazandırılması hedefleniyor. Geçtiğimiz yıl 37 farklı kategoride düzenlenen ve 5 kıtadan 25 ülke ile 700’e yakın sporcunun mücadele ettiği yarışmalara bu yıl ise 30 ülkeden yaşları 10 ile 80 arasında 700’e yakın sporcu katılım gösterdi. Okullar arasında ise Kocaeli bölgesini Darıca’daki Servet Çambol İlkokulu 20 öğrenci ile ve Gebze’deki Mutlukent İlkokulu 18 öğrenci temsil etti. Yarışmada Servet Çambol İlkokulu izci grubu 4, 6 ve 8’incilik elde ederek başarılı bir şekilde yarıştı. Yarışmaların sonunda ise öğrenciler Belgrad Ormanı ve Kapalıçarşı gibi İstanbul’un çeşitli yerlerini gezerek güzel vakit geçirmiş oldular. Yarışmada dereceye giren öğrenciler, önümüzdeki günlerde okulda düzenlenecek törenle, Oryantiring Kocaeli temsilcisinden madalyalarını alacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.