Minikler, Tır Tiyatrosu ile eğleniyor

Minikler, Tır Tiyatrosu ile eğleniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu bünyesinde çocukları tiyatroyla buluşturmak amacıyla 13 yıl önce yollara çıkan ‘’Gezici Tır Tiyatrosu’’, bu sene 15 farklı okulda ‘’Minik Bulut Minnak’’ adlı oyunu öğrencilerle buluşturdu.

4-052.jpg

Daha önce tiyatroya gitmeyen çocuklara ulaşmayı hedefleyen tiyatro ekibinin bu seneki bir başka hedefi de iklim değişikliği hakkında farkındalık yaratmak ve küresel ısınmayı önlemek amacıyla mücadeleyi güçlendirmek oldu.

15 OKULDA SAHNELENDİ

1-11 Ekim tarihleri arasında 15 farklı okulda oynanan ‘’Minik Bulut Minnak’’ adlı oyun, ‘’Gezici Tır Tiyatrosu’’nda 5 oyuncuyla sahnelendi. Öğrencilerin eğlenirken bilinçlendiği oyunda iklim değişikliği ve uyum konusunda araştırma geliştirme bilgi, bilinç, tutum, becerilerinin arttırılması, farkındalıklarının geliştirilmesi yoluyla iklim değişikliği ile mücadelenin güçlendirilmesi konusu işlendi. 11 Ekim itibariyle okullardaki gösterimini tamamlayan ‘’Minik Bulut Minnak’’ isimli çocuk oyunu, 17 Ekim Çarşamba gününden itibaren de Süleyman Demirel Kültür Merkezi, Gölcük Kazıklı Kervansaray Sahnesi ve Gebze Osman Hamdi Bey Merkezi’nde sahnelenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.