Minibüsçülerin ''BEDAVACI'' isyanı

Minibüsçülerin ''BEDAVACI'' isyanı

 İzmit şehir içinde toplu taşıma işini yürüten  5 Nolu Minibüsçüler Kooperatifinin yöneticileri, İzmit’teki toplu taşıma araçlarında ...

 

İzmit şehir içinde toplu taşıma işini yürüten  5 Nolu Minibüsçüler Kooperatifinin yöneticileri, İzmit’teki toplu taşıma araçlarında  bedava seyahat edenlerin sayısını azaltılmasını istiyorlar. 5 Nolu Kooperatif Başkanı  Hasan Öztürk ile eski Başkan Mustafa Kurt  bu konuda ortak açıklama yaptılar. Öztürk ve Kurt, İzmit şehir içinde Kent Kart sistemine geçildikten sonra  minibüsçülerin gelirlerinin azaldığını, maliyetlerin ise sürekli arttığını belirterek şunları söylediler: “Şehir içi minibüslerinde günde ortalama 8-10 bin kişi, ellerindeki kartlarla araçlarımızda ücretsiz seyahat ediyorlar. Her gün yaklaşık 30 bin kişi de indirimli tarifeden minibüslere biniyor.  İlimizde toplu taşımada ücretsiz ve indirimli  ulaşım hakkı verilen yolcu sayısı çok fazla. Biz  kamu hizmeti yapıyoruz. Ama minibüsler birer özel işletmedir. Vergi ödüyoruz. Bu araçlardan ücretsiz veya indirimli yararlananların  karşılığını devlet bize ödemelidir. Vergiden mahsup edilebilir. KDV oranları düşürülebilir. Bu konuda Bakanlık nezdinde girişimlere başladık. Sıkıntımızı anlatmaya çalışıyoruz.”

Öztürk ve Kurt son dönemlerde İzmit’te sahte indirimli veya ücretsiz seyahat kartı  kullanımının da arttığını belirttiler,  “Minibüslerimiz 24 saat süreyle kooperatif merkezinden izleniyor. Sahte kartlar, başkalarına ait kartların kullanımı, hemen tespit ediliyor. Minibüslerde bu nedenle şoförle yolcular arasında tartışmalar da yaşanıyor. Minibüs şoförlerinin  bu kartlara el koyma yetkisi de var.” Dediler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.