‘Mini mini birler’ için ilk ders zili

‘Mini mini birler’ için ilk ders zili

  Bu yıl ilköğretime yeni başlayacak 60-66 aylık 2 milyon 313 bin çocuk için ilk zili bu sabah çalıyor. Diğer öğrencilerden bir hafta önce...

 

 

Bu yıl ilköğretime yeni başlayacak 60-66 aylık 2 milyon 313 bin çocuk için ilk zili bu sabah çalıyor. Diğer öğrencilerden bir hafta önce başlayacak olan minik öğrenciler için tüm okullar hazır hale getirildi.

İlköğretim yaşının 60-66 aya düşürülmesi nedeniyle okullardaki sınıf, tuvalet ve lavabo gibi alanların yeniden düzenlenmesi gerekmişti. Küçük çocuklar için ilköğretimlerde okullar masasından sırasına, lavabosundan klozetine kadar yeniden düzenlendi ve okullar, mini mini birler için en uygun hale getirilmesi gerekiyordu. Bu yıl ilk kez 2 milyon 313 bin ilköğretim çağındaki çocuk kayıt yaptırdı. İlköğretim birinci sınıflar için ilk ders zili bugün çalacak. Okula uyum sağlamaları için diğer öğrencilerden bir hafta önce derse başlayacak olan öğrenciler bugün ders başı yapacak.


VELİLER ÖĞRENCİLERLE KALABİLECEK
Uyum eğitimi kapsamında öğrencilerin velileriyle okula gelecekler. İlk gün açılış programının yapılacağını, gerekiyorsa velilerin de çocuklarıyla sınıfa girebileceklerini belirtildi. Uyum haftasında öncelikle çocukların okulu sevmeleri, okul fobilerini yenmeleri, etkinlikleri gibi düzenlemeler tamamlandıktan sonra okuma yazmaya hazırlık çalışmaları ve diğer derslere başlangıç faaliyetlerine yer verilebilecek. Çocukların okuldan sıkılmamaları sağlanacak. İlk okuma ve yazma becerileri ve diğer derslerdeki kazanımlar haziran ayı sonuna kadarki süreçte verilecek.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.