Mimarlık Bölümü öğrencileri Ekoklinker yapı ürünlerini işledi

Mimarlık Bölümü öğrencileri Ekoklinker yapı ürünlerini işledi

G.T.Ü. Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nün ve MİTA (Mimarlık ve Tasarım Kulübü)'nın yapı sektörünün önde gelen temsilcileriyle birlikte organize  ettiği uygulamalı yapı seminerleri kapsamında

Işıklar Tuğla ile birlikte gerçekleştirdiği son etkinlik  17 Nisan 2019 tarihinde N Blok giriş avlusunda gerçekleştirildi.

Bu uygulamada özellikle geleceğin yapı malzemesi olarak görülen Ekoklinker yapı ürünleri hakkında bilgiler verilip uygulama esasları 1/1 ölçekte öğrenci ile gerçekleştirildi. Kendinden yalıtımlı, kil esaslı, farklı yoğunluklarda üretilen ve ilave yalıtıma gerek duyulmayan yeni nesil duvar sistemleri olan Ekoklinker, içerisinde mineral yün bulundurarak, ısı ve ses yalıtımında büyük ölçüde avantaj sağlıyor. Işıklar Yapı Ürünleri’nin iki yıllık Ar-Ge çalışmaları sonucu ortaya çıkan Ekoklinker ürünü,  özel fırınlarda yüksek derecede pişirilen klinker tuğlanın iç kısmına mineral yün yerleştirilerek üretiliyor. Uygulamalı etkinlikte Işıklar Tuğla’nın yapı malzemeleri, özellikleri ve detayları konusunda bilgilendirme yapılıp halen N Blok Girişinde görülebilecek duvar detayları 1/1 uygulama ile öğrenciler tarafından gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.