Milli iradeye saygısızlık

Milli iradeye saygısızlık

Güneydoğu’da üç belediye başkanının görevden alınıp yerine kayyum atanmasına tepki gösteren CHP Çayırova İlçe Başkanı Çetin Hartamacı yapılanı, “Milli iradeye saygısızlık” diye tanımladı.

CHP Çayırova İlçe Başkanı Çetin Hartamacı; Güneydoğu’da Diyarbakır, Mardin ve Van illerinde seçilmiş belediye başkanlarının görevinden alınıp yerine kayyum atanmasına yazılı basın açıklaması ile tepki gösterdi. Hartamacı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

KEYFİYETİN YARARI OLMAZ 

“Seçilmişlerin suç işleme özgürlüğü olmadığı gibi ucuz bahanelerle görevden alma keyfiyeti de yoktur. Kayyum gerekçesi somut delillere ve hukuk içerisinde ispatı gerektirir. Şu ana kadar somut bir gerekçe ortada yok. Yargınında bu konuda kesinleşmiş kararı yoksa keyfiyetin kimseye yararı olmaz. 

YOK SAYILDI 

Henüz beş ay önce aday gösterilme kriterlerini yerine getirip YSK’dan olur alıp aday olan ve bölge yurttaşlarının oyları ile seçilen belediye başkanlarının herhangi bir kesinleşmiş sucu olmadan görevden alınıyor olması milli iradeye saygısızlıktır. Bir suçlunun sucu ispat edilene kadar masumiyet hukukunu yok sayıp yürütme erki tarafından kesinleşmiş ve net herhangi bir suç yokken görevden alınılıyorlarsa bu keyfiyettir.

BU DA YANLIŞTIR 

Demokrasi ve hukuka inancımız gereği Sayın Ahmet Davutoğlu görevden alındığında nasıl  yanlış demiş isek, seçilmiş AKP’li belediye başkanları zorla istifa ettirildiğinde, görevden alındığında da yanlış demişsek bu da yanlış ve hakkaniyetsiz olmuştur bu kararı kınamamız  demokrasiye olan inancımız gereğidir. 
BEYANLARI ORTADA 
Bu kayyum atamaları kazanamamanın ve bölgede kargaşa yaratıp olumsuzluk ve ayrıştırma politikalarına sığınan ve sürekli buralardan siyaset üretmeye çalışan AKP’nin genel başkanının 31 seçimlerinden önce ki söylemleri unutulmamalı. ‘Kazansalar bile Kayyum atarız’ beyanı ortada. Kürt halkını cezalandırıp siyaset dışına itmenin kimseye yararı olmaz 23.Haziran İstanbul seçimleri sürecinde PKK lideri Öcalan Kardeşlerle beraber hareket edip şimdi dönüp kayyuma itiraz edenlere cümle kuranlara el insaf demeli. Bizler balık hafızalı değiliz.
PKK’NIN KUCAĞINA ATMAK OLUR 
23 Haziran seçimlerinde Kürt kökenli yurttaşalar seçmenler PKK yerine HDP’yi dinleyip tercihini yaptı. Yıldırım kaybetti İmamoğlu Kazandı dolayısıyla PKK kaybetmiş oldu. Bu kayyumlar adeta Kürt seçmenine ‘size meşru siyaset zemininde yaşam alanı yok’ mesajı vererek onları PKK’nın kucağına atmak olur. Bunun da PKK’dan başka kimsenin işine yaramadığı nettir. Amaçlarınız içinde bu suretle kazanılmış büyük şehirlerde kargaşa yaratarak politika yapmaksa bu düşüncede de hüsrana uğrarsınız çünkü kavgadan yana olanlar yalnız kalmıştır. 

HAK GASPI ZAFER SAYILMAZ 
‘Ağustos zafer ayı’ diye açıklama yapan siyasetçiler.  Evet.Ağustos hak edilerek elde edilen değerlerin zafer ayı. Anadolu’daki varlığımızın özgürlüğe kavuşmasının ve yurttaş olmamızın zafer ayıdır. Hak gaspı zafer sayılmaz, sayılmamalıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.