İsmail Kadı

İsmail Kadı

MİLLİ EĞİTİM NELERLE UĞRAŞIYOR...!

MİLLİ EĞİTİM NELERLE UĞRAŞIYOR...!

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Eğitim-Sen Gebze Şubesi tarafından önceki gün gönderilen yazıyı bir kaç kez okudum.

Böyle bir kitap ve makele bırakın okullarda okutulmasını siyasetçi bile bu denli  ayrıştırıcı üslup kullanmaya cesaret etmez.

Yazının başlığı da aynen şu ifadeler yer alıyor; “Diriliş Neslinin Amentüsü”

Bahse konu olan kitap Kocaeli İl Genelinde ortaokul (5-6-7-8) sınıflarında Liselerde ise (9-10-11-12) sınıflar ilgili protokol gereği Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan 02.01.2017 işbirliği protokolünü Valilik makamının 09.11.2017 tarihli ve 18893411 sayılı oluru ile Türkçeyi doğru, güzel, etkili kullanma becerisi kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, öğrencilerin kelime dağarcığını geliştirmeye katkı sunmak ve güven duygusunu kazandırmak amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün iş birliğinde “Edeb-i hayat okumaları” adı ile kitap okuma projesinin uygulanması ile ilgili Valilik makamı onayı ile “uygun görülmüştür. Tarih 04.12.2017 Milli Eğitim Şube Müdürü Celil Demirci imza atmıştır.

Buraya kadar olan bölümü Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında Valilik oluruyla yapılan protokol gereği yazar Sezai Karakoç’un Milli Eğitim’e bağlı ortaokul ve liselerde “Diriliş Neslinin Amentüsü” başlıklı kitap okutulması uygun görülmüştür.

Bu kitap 60. baskı yapmış.

İçeriğini okuyunca hayretler içerisinde kaldım.

Kitabı tavsiye eden Milli Eğitim yetkilileri  bu kitabı okudu mu bilmiyorum.

Okuduysa da okumadıysa da durum vahim!

Şimdi kitabın bir bölümünü sizlerle paylaşıyorum, taktiri size bırakıyorum;

“ DİRİLİŞ NESLİNİN AMENTÜSÜ

Evet, hayatı, bu savaşın, karşısındaki savaşları alt etmesi oranında kutluyorum.

İnsanları da şöyle bölümlüyorum; hakikate uyanlar, sağcılar, karşı çıkanlar, solcular, hakikat yolunu sürdürenler, gerekirse bu uğurda bütün çıkarlarını hatta canlarını feda edenler, hakikat yarışçıları, öncüler.

İşte bu anlamda sağcıyım. Batılı anlamda sağcılık, solculuk benim gözümde. Ya da solculuktan farksızdır. Kapitalizm, benim gözümde solun bir yüzü komünizm öbür yüzüdür. İnsan olan derim tükürsün ikisinin de suratına.

Solcular, gerek başkalarını sömürmeleriyle, gerek insanların muhtaç oldukları gerçek barışı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak yıkmakla toplumların çürümesine, insanların red ve isyanın pençesine düşmesine sebep olurlar.

Kin ve öç tohumunu ekerler. Silahları propagandadır. Ne kadınlara, ne yaşlılara, ne yoksullara, ne öksüzlere acırlar. Gözlerine kan bürünmüştür.

Gerçek sağ, Kur’an’da tanımlanmıştır. Kur’an’da sağcılar Allah topluluğu, solcular da şeytan topluluğu olarak. Sağcıların topluluğu uğurlu topluluk, solcu topluluk da uğursuz topluluk olarak vasıflandırılmıştır. Diriliş şeytanın topladığı ve uğursuzluk saçan her topluluğu dağıtma, Allah’ın ipine sımsıkı sarılan topluluğu kurma yolu, yöntemi savaşı demektir.”

Bu kitabı okullarda eğitim amaçlı kullanmak hangi mantığa hizmet ettiğini birileri izah etmeli.

Milli Eğitim okullarda eğitim öğretime önem verme yerine bu tür ayrıştırıcı ifadeleri küçük yaştaki çocukların beyinlerine yerleştirmeyi başarı sanıyor.

Bu kitap ülke gündeminde çok tartışılacağa benziyor.

Umarım Milli Eğitim bu yanlış uygulamadan biran önce döner.Eğitimi ayrıştırıcı bir araç olmaktan çıkartmış olur.

Bu yazı toplam 1401 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmail Kadı Arşivi