Mezarlıklar Günü Gerçekleştirildi

Mezarlıklar Günü Gerçekleştirildi

 Çayırova Belediyesi tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen mezarlıklar günü Ramazan bayramının arefe gününde Çayırova mezarlığında...

 

Çayırova Belediyesi tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen mezarlıklar günü Ramazan bayramının arefe gününde Çayırova mezarlığında yapıldı. Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, Belediye Başkan Yardımcıları Bülent Çorapsız, Abdullah Yağcı, Nizamettin Günay, İlçe Milli Eğim Müdürü Şener Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Osman Gül ve çok sayıda vatandaşın katıldığı mezarlıklar günü programı Akse Mahallesinde gerçekleştirildi.

 

 

Akse Mahallesi Çayırova Mezarlığı Yunus Emre Camii önünde gerçekleştirilen program Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Kuran-ı Kerim Tilavetinin ardından ilahilerle devam eden programın sonunda katılımcılara gülfidanları dağıtıldı. Programa katılan ve katılımcılara yaptığı konuşmasında seslenen Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, öncelikle tüm İslam aleminin ve Çayırova’lıların bayramını tebrik etti. Zamanın hızlı bir şekilde ilerlediğini belirten başkan Akbaş, mezarlıklar günü adında düzenledikleri programın önemine değindi. İnancımızda ve geleneklerimizde olan mezarlıklar ziyaretini arefe günleri gerçekleştirdiklerini vurgulayan Akbaş, yapılan mezarlıklar günü programı ile bu ziyaretleri geleneksel ve kurumsal hale getirmeye çalıştıklarını belirtti. Gönüllerimizde yaşattığımız yakınlarımızı asla unutmamalıyız diyen başkan Akbaş, mezarlıkların sürekli ziyaret edilmesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca mezarlıkların yapılan çalışmalar ile birlikte daha iyi bir konuma getirildiğini belirten başkan Akbaş, Çayırova için çalışmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi. Akse Mahallesi Çayırova Mezarlığı Yunus Emre Camiinin bahçesinde gerçekleştirilen programın ardından Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş beraberindeki başkan yardımcısı Bülent Çorapsız ile birlikte mezarlık içinde yakınlarını ziyarete gelen vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaret ettiği her mezarda dua okuyarak mezarlıkta bulunan vatandaşlarla sohbet eden başkan Akbaş programını burada noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.