Meydan kaderine terk edildi

Meydan kaderine terk edildi

 Gebze Belediye Eski Başkanlarından Merhum Ziya Fırat'ın ismini taşıyan Tarihi EskiÇarşı Hamam'ın arkasındaki Ziya Fırat Meydanı harabe halde kaderine...

 

Gebze Belediye Eski Başkanlarından Merhum Ziya Fırat'ın ismini taşıyan Tarihi EskiÇarşı Hamam'ın arkasındaki Ziya Fırat Meydanı harabe halde kaderine terk edildi. Meydanın bu halini gören vatandaşlar yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdiler.

 REKLAM YERİNE İŞ YAPSIN

 

1973-1977 yılları arasında Gebze Belediye Başkanlığı yapmış olan Ziya Fırat'ın anısına  Ziya Fırat Meydanı olarak yapılan meydan bugün âdete kaderine terk edilmiş. Meydanla ilgili olarak Gebze Belediyesi Başkanı Adnan Köşker bir proje hazırladıklarını ancak Anıtlar Kurulu’ndan izin beklediklerini açıklamıştı. Gebze Belediyesi Anıtlar Kurulu’nda izin bekleye dursun Ziya Fırat Meydanı bakımsız ve yıkılmış bir halde duruyor. Meydanın bu halini gören vatandaşlar, “Gebze belediyesi her yere reklam afişleri asmış kendi reklamı yapıyor. Oysa Gebze’nin merkezinde bulunan ve tarihi önemi olan bu meydanı ise bu halde bırakmış. Meydanı bu hali Gebze’ye yakışmıyor” şeklinde görüş belirttiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.