Halil Yeni

Halil Yeni

Mevlana Mahallesinde Bir Hayalet Dolaşıyor

Mevlana Mahallesinde Bir Hayalet Dolaşıyor

Uzun yıllar emek verdiler bu mahalleye. Dertleriyle ilgilendiler. Dönem dönem duvarlarını güneşten afişlerle, kapılarını bildirilerle süslediler. Alınlarında ki aydınlıkla ev ziyaretleri, kahve toplantıları, mahalle etkinlikleri düzenlediler. Özellikle gençlik ve ev kadınlarıyla kurdukları bağ, tohum oldu, serpilip gelişti ve sonunda ekin verdi. Geçtiğimiz günlerde Mevlana Mahallesi Semt Evi güzel bir etkinlikle açılışını gerçekleştirdi.   

Türkiye Komünist Partisi Gebze ilçe örgütü öncülüğünde gerçekleşen açılışa son yıllarda kentimizi sıkça ziyaret eden TKP Merkez Komite üyesi Aydemir Güler de geldi. Ressam İrfan Ertel’in yanı sıra mahalle sakinlerinden ve emek hareketinden çok sayıda genç, kadın ve işçi katıldı. 

Açılış İrfan Ertel'in maden ve metal işçileri resim sergisiyle başladı. Ertel açılışta işçilerle yan yana olmaktan dolayı yaşadığı mutluluğu paylaşırken Aydemir Güler konuklara neden bir Semt Evi açtıklarını şöyle anlattı. 

‘’Biz dışarıdan seslenmiyoruz emekçilere, mahallelerdeyiz, buradayız.  Başka herhangi bir kurumun başka herhangi bir partinin, herkesin kendine ait çıkarı olabilir, ben buradan ne kazanacağım diye bakabilir. Komünistlerin farkı budur. Komünistlerin kendilerine ait çıkarları yoktur. İşçilerin, emekçilerin, yoksulların yararı neyse komünistlerin çıkarı budur. Başka bir şey bilmeyiz biz. Aklımız da ermez.’’ ‘’Dünyada 15 dakikada bir işçi ölüyor, biz o 15 dakikada bir öldürülen işçilerin partisiyiz. Onların hayatta kalmasından başka bir çıkarımız yok. Bu insanlar, emekçiler bu semt evlerine gelecekler ama sadece resim görmeye değil aynı zamanda resim yapmaya da gelecekler. ‘’

Aydemir Güler’in sözlerinin ardından söz alan mahalle sakinlerinden ve Semt Evi’nin kuruluşuna öncülük eden genç işçilerden Halil Taşcı ise “Ben bu mahallede doğmuş, bu mahallede büyümüş kaderinde işçilik olan, herkes gibi fabrikalarda ezilen işçilerden birisiyim. Ve ezilmeye devam ediyoruz. Bizim burada olma sebebimiz birlikte bir şeyler yapabilmek, haklarımızı bilmek, haklarımıza ve birbirimize daha fazla sahip çıkabilmek. Amacımız bu birliği sağlayabilmek. Bütün mahallenin desteğini, katabileceklerini bekliyoruz.’’ dedi. 

Şimdi Mevlana Mahallesi Semt Evinde çaylar içilecek, sohbetler edilecek, işçiler için hukuk eğitimleri, çocuklar ve kadılar için atölyeler düzenlenecek. Kültür sanat etkinlikleri, tiyatrolar ve dinletiler gerçekleşecek. 

Bende büyüdüğüm mahalleye böyle değerli bir katkı sunan arkadaşlara emeklerinden ötürü teşekkür ediyor, Semt Evi’nin kalıcı olmasını diliyorum. Artması, çoğalması umuduyla.

Bu yazı toplam 5321 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi