“Mevcut yönetim halktan kopmuştur”

“Mevcut yönetim halktan kopmuştur”

CHP Darıca İlçe Başkanlığı yerel gündemi değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk, “Darıca Belediyesi yönetimi halktan kopmuştur” dedi.

manset-(1)-009.jpg

CHP Darıca İlçe Başkanı Gürel Yıldırım bugün bir basın toplantısı düzenledi. İlçe binasında düzenlenen toplantıya ilçe başkanı Gürel Yıldırım’ın yanı sıra CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk, ilçe kadın kolları başkanı Oya Akdeniz, ilçe gençlik kolları başkanı Ümit Kızılbuğa, CHP Darıca Belediyesi Meclis üyeleri ile ilçe yöneticileri katıldı. Gerçekleşen toplantıda ilk olarak CHP Darıca İlçe Başkanı Gürel Yıldırım konuşma yaptı. Başkan Yıldırım, “İlk çıktığımız günden beri CHP’ye oy vermeyen herkesin oyuna talip olduğumuzu söylüyoruz. Geçmişte hangi partiye oy vermiş olsunlar her oya talibiz. İyi Parti dışında resmi bir ittifak ve görüşmemiz yoktur. HDP il başkanı neden böyle bir açıklama yaptığını da bilmiyorum. Demek ki adayımızı herkes beğenmiş” diye konuştu.

VATANDAŞTAN KOPMUŞLAR

Başkan Yıldırım’ın ardından CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk konuştu. Törk seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiklerini söyleyerek, “Darıca iyi yönetilemiyor.  Mevcut belediye başkanı yönetme yetisini kaybetmiş. 140 milyonu aşan borçlu bir belediye olmuş. Vatandaştan kopmuş, vatandaşın derdinden uzak sadece o makamda kalmaya odaklamış hale gelmişler. Bizler bu milletin derdi işe dertleniyoruz. Mevcut yönetimin bir hükmü kalmamıştır. Millet bize yönetme yetkisini verdiğinde tüm muhalefet partilerine şeffaf bir şekilde dosyaları açarız. 1 Nisan’dan itibaren çok işimiz var. Tek temennimiz mevcut yönetim kazasız belasız belediyeyi bizlere teslim etsinler” ifadelerini kullandı.

DARICA HALKI DENETİM DIŞI BIRAKILDI

Törk’ün ardından Darıca Belediyesi CHP Meclis üyesi İbrahim Karslı gerçekleştirilen meclis toplantıları ile ilgili bir değerlendirmede bulundu. Karslı, “Ocak ayında denetim komisyonu seçimleri oluyor. 45 iş günü içerisinde çalışmalarını yaparak denetim komisyonu raporu yayınlamak zorunda. Mecliste ise belediye kaynakları ile Şükrü Karabacak bir slayt hazırlamıştı. 15 yılını anlatırken bir tek Atatürk fotoğrafı dahi yoktu. Darıca’nın otopark sorunu, trafik sorunu ifade ettik. Darıca’nın aydınlatması için SEDAŞ’ın yapması gerekeni Darıca Belediyesi 2 milyon TL borçlanarak bunu yapıyor. Denetim komisyonuna seçiminde CHP’lilerin olması gerekirdi. Denetim komisyonuna üye verilmemesinin nedeni yaptığımız denetimlerdir. İhalelerde rekabetin oluşmadığını ortaya çıkardık. Denetim dışını bırakılan Darıca halkıdır. Vicdanımız rahat. Görevimizi doğru yaptığımıza inanıyoruz” dedi.

VERGİLERİMİZLE BİZİ ZEHİRLİYORLAR

Toplantıda Darıca Belediyesi CHP Meclis üyesi Şinasi Serdar da bir konuşma yaparak, “Denetim komisyonunda bir dosyayı bir güne zor inceliyorum. Ama AKP’li üyeler dosyayı incelemeden bir taraftan diğer tarafa koyuyorlar. İncelediğimiz raporlarda uygun mal alınmadığını gördük. 55-60 bin TL’lik mal alınmış. Ama bunların kime verildiği bilinmiyor. İhaleyi yapan, malı alan ve dağıtan da aynı kişi. Kültür merkezindeki kütüphanede fesli delinin tüm kitapları var. Dünya klasikleri yok. Düzenlenen seminerler için gelen kişilere 4 bin ile 2.5 bin TL arası para ödeniliyor. Gelenlerden bir tanesini dinledik. Atatürk düşmanı idi. Verdiğimiz vergilerle Darıca ve bizler zehirleniyoruz. Gerekli yerlere şikâyetlerimizi yaptık” diye konuştu.

AKP TABANINDAN DESTEK ALIYORUZ

Son olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk HDP il başkanının açıklamasıyla ilgili olarak, “HDP il başkanını şahsen tanımıyorum. HDP ile kurumsal bir ilişkimiz yok. HDP tabanın biz oy vermesi bizi mutlu eder ama HDP ile ittifak ve pazarlık yok. HDP il başkanına iyi dilekleri için teşekkür ederim. Pazarlık varmış gibi lanse edilmesini doğru bulmuyorum. İl başkanının açıklamalarında ailemin HDP’li olduğu belirtilmiş. Benim ailem CHP üyesidir ve seçmenidir. Biz her partinin tabanından destek görüyoruz ama en çok da AK Parti tabanından destek alıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın desteği ile seçimleri kazanacağız. Darıca tüketen değil,  üreten ve gelişen bir kent olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.