“Metro projesini seçim vaadi olarak kullandılar”

“Metro projesini seçim vaadi olarak kullandılar”

CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Gebze- Darıca metrosunun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devrinin geç kalınmış bir proje olduğunu belirterek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Metro projesini seçim vaadi olarak kullandığını söyledi.

Akar, yıllardır bu projenin Ulaştırma Bakanlığınca yapılması gerektiğini söylediğini, hatta Meclis konuşmalarında da defalarca dile getirdiği belirterek, bugün gelinen noktada, alınan kararın gecikmeli de olsa doğru bir karar olduğunu söyledi.
ULAŞTIRMA BAKANLIĞINA DEVİR DOĞRU BİR KARAR
2017 yılında Mecliste yapmış olduğu konuşmayı hatırlatan Akar, “Öyle bir kent düşünün ki Kocaeli'yi, Türkiye'nin en küçük yüz ölçümüne sahip olmasına rağmen metrosu olmayan bir kent. Düşünebiliyor musunuz, İstanbul'da Ulaştırma Bakanlığı yapıyor, Ankara'da Ulaştırma Bakanlığı yapıyor, İzmir'de Büyükşehir yapıyor. İzmir'de bunun kilometresi 56 milyona mal olurken İstanbul'da 140 milyon, Ankara'da 90 milyona mal oluyor ama Türkiye'ye en çok vergi veren kentin en büyük problemi trafik olmasına rağmen maalesef bir metromuz bile yok. Sevgili arkadaşlar, size bir önerim var, özellikle iktidar partisi milletvekillerine; beraber mücadele edelim, gelin Kocaeli'ye metroyu kazandıralım.” O tarihte bunları söylemişiz; bugün de fikrimiz aynı ve yapılan doğru kararları da destekliyoruz. dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.