Meteoroloji'den 23 il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den 23 il için kuvvetli yağış uyarısı

  Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Balıkesir, Malatya, Erzurum, Erzincan, Tunceli,...

 

 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Balıkesir, Malatya, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın doğu kesimlerinde çok kuvvetli olmak üzere,Antalya, Isparta, Burdur, Adana, Osmaniye, Kayseri, Yozgat'ın güneyi, Sinop, Samsun, Ordu ve Ankara ile gece saatlerinden sonra Giresun, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

 

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey, iç ve batı bölgelerde hissedilir derecede olmak üzere (8 ila 12 derece)azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

RÜZGAR :Yurdun kuzey ve batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden, güney, iç ve doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Karadeniz'de fırtına (50-70 km/sa) şeklinde, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Antalya'nın doğu kesimlerinde çok kuvvetli olmak üzere,Antalya, Isparta, Burdur, Adana, Osmaniye, Kayseri, Yozgat'ın güneyi, Sinop, Samsun, Ordu ve Ankara ile gece saatlerinden sonra Giresun, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, yerel su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Karadeniz'de fırtına (50-70 km/sa) şeklinde, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Çatı uçması, ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.