Metal’de grev kararı

Metal’de grev kararı

  ** MESS’in 3 yıllık sözleşme ve yüzde 6,4 zam dayatmasına karşı Birleşik Metal-İş Sendikası da 2 Şubat’ta greve çıkıyor. Gebze’de...

 

 

** MESS’in 3 yıllık sözleşme ve yüzde 6,4 zam dayatmasına karşı Birleşik Metal-İş Sendikası da 2 Şubat’ta greve çıkıyor. Gebze’de 16 işyerinde 4  bin 500 civarında  işçi greve çıkacak. Grev kararı ise bugün işyerlerine asılıyor.

 

 

MESS’in 3 yıllık sözleşme ve yüzde 6,4 zam dayatmasına karşı Birleşik Metal-İş Sendikası da 2 Şubat’ta greve çıkacağını açıkladı. 

Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklama yapan  Birleşik Metal-İş Sendikası  Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın şunları söyledi, “Bildiği gibi Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Sendikamız arasında 2017-2019 dönemi grup toplu sözleşmesi görüşmeleri 6 Ekim 2017 tarihinde başladı.

Resmi Arabulucu sürecine kadar yapılan altı toplantıda bir anlaşma sağlanamadı. 60 günlük müzakere sürecinin ardından zorunlu resmi arabulucu süreci de tamamlandı.

Sonuç alınamayan müzakerelerin ardından MESS ile 11 Ocak 2018’de son kez bir araya gelindi. Ancak kayda değer bir gelişme sağlanamadı.

BUGÜN GREV KARARI ASILIYOR

Sendikamız bu dönem MESS’e 78’i asıl madde, 5’i geçici madde ve 14’ü ek madde olmak üzere toplam 97 maddeden oluşan bir toplu pazarlık teklifi sundu. Görüşme sürecinde 33 madde kabul edildi. Kabul edilen maddeler sendikamızın değişiklik teklif etmediği, bir önceki sözleşmelerde yer alan maddelerdir. Kalan 63 madde de ise anlaşma sağlanamadı. Gelinen noktada ise  sendikamız  23 Ocak 2018 Salı günü  tüm işyerlerinde grev kararını asacak ve  2 Şubat’ta ise greve çıkacak”dedi.

Şube Başkanı Necmettin Aydın,  Gebze’de   Birleşik  Metal İş Sendikasının  16 işyerinde  4 bin 500 civarında üyesinin gneve çıkacağını da ifade etti.

 

Haber:  Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.