Meriç, “Tayyip kendini Fatih ilan etmiştir’

Meriç, “Tayyip kendini Fatih ilan etmiştir’

 CHP Çayırova İlçe Başkanı Rasim Meriç, Mısır'da akan kanın sebebinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tutumu olduğunu ve başbakanın kendini...

 

CHP Çayırova İlçe Başkanı Rasim Meriç, Mısır'da akan kanın sebebinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tutumu olduğunu ve başbakanın kendini Ortadoğu Fatihi ilan ettiğini iddia etti. 

Meriç, "Cumhuriyet Halk Partisinin ideolojisi insan merkezlidir. Şiddete de vahşete de hayır diyoruz. Bugün Mısır'da yaşanan olayda da hayatını kaybeden vatandaşlarımız hepimizin yüreğini burktu. Bizim insan sevgimizi, ideolojimizi bir nebze olsun zedeledi. İnşallah en kısa sürede doğal bir yöntemle, kimilerine göre bunun sorumlusu Mısır devlet başkanı, kimilerine göre de asker. Sorumlusu kim olursa olsun ölümlerin yaşanmaması gerektiğine inanıyoruz. Mevcut iktidarın dış politikaları ve sayın başbakanımızın Ortadoğu Fatihi kendini ilan etmesi bugün Ortadoğu'da büyük zulümlere sebep vermiştir. İran'la bir sürtüşme, Irak'la bir sürtüşme, Suriye ile keza aynı şekilde. Kıbrıs çıkartmasında bize uçak yakıtı bulamadığımızda yardım eden Kaddafi'ye bile zulüm ederek vefatını gerçekleştirmiştirler. Maalesef Ortadoğu Fatihi tam tersine Ortadoğu çılgını haline gelmiştir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.