Memur Sen  yüzde 12 zam talep etti

Memur Sen yüzde 12 zam talep etti

   Memur-Sen Kocaeli  İl Yönetim kurulu toplu sözleşme süreci için toplandı. İl Temsilcisi Halil İbrahim Keleşoğlu başkanlığında...

 

 

 

Memur-Sen Kocaeli  İl Yönetim kurulu toplu sözleşme süreci için toplandı. İl Temsilcisi Halil İbrahim Keleşoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda konfederasyonun aldığı kararlar ele alındı. Başkan Keleşoğlu, toplantı sonrasında taleplerini içeren bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi, “Konfederasyonumuzun aldığı kararlar doğrultusunda memurların 2014-2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin, "Emeklileri de kapsayacak şekilde taban aylığa 2014 için 100 lira zammın yanı sıra gelecek yıl için 6+6, 2015 yılı için 6+6 olmak üzere toplam yüzde 12'şer zam talep ediyoruz" dedi.

6 Temmuz 2013 sayılı Resmi Gazeteye göre üye sayılarının 707 bin 652 olduğunu söyleyen Keleşoğlu,Kamu görevlilerinin iş güvencesinin kırmızı çizgileri olduğunu vurgulayarak bu çizgilere asla dokundurtmayacaklarını belirtti.

 

Toplu sözleşme masasında resmi teklif yapabilen 11 hizmet kolu bulunduğunu kaydeden Keleşoğlu, “Resmi pazarlık yetkisi olan 11 hizmet kolu var. Bunun 10’unda Memur-Sen yetkili 1’inde KESK yetkilidir. Genel toplu sözleşmede en çok üye sahibi konfederasyonda Memur-Sen’dir. Memur-Sen'in hem yetkili sendika sayısı hem üye sayısı ve oransal büyüklük açısından diğer sendikalardan açık ara önde olduğuna değinen Keleşoğlu ” Kamu Sen’in toplu sözleşme masasındaki varlığı kanuni olabilir ancak meşruiyet zemini yoktur, hukuki değildir. Başka bir söyleyişle toplu sözleşme masasında KESK’in varlığı sembolik, Kamu-Sen’in konumu seyirciliktir.”şeklinde konuştu. Bundan sonrada bolca istekler dedikodular duyacaksınız bunun masada hiçbir geçerliliği yoktur.”   dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.