''Memur, maaşı aldığı gün gerçeği görecek''

''Memur, maaşı aldığı gün gerçeği görecek''

Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, önceki gün sendika binasında gerçekleştirdiği basın açıklaması ile Memur-Sen...

Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, önceki gün sendika binasında gerçekleştirdiği basın açıklaması ile Memur-Sen Konfederasyonu’nu eleştirdi. Çeker, yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi: “En çok üyeye sahip Memur-Sen Konfederasyonu, kamu çalışanları adına sözleşme değil adeta sıyrılma taktiği uyguladı. Toplu sözleşme takvimini üç konfederasyonla birlikte belirleyen, 30 gün pazarlık yapacaklarına dair bir program yapan Kamu İşveren Kurulu, hangi gerekçeyle ve hangi yetki ile kısa süre içinde sağladığı mutabakatın detaylarını kamuoyuna açıklamalıdır.  4688 Sayılı Kanun’a göre toplu sözleşme görüşmelerinin en çok üyeye sahip 3 konfederasyon ile Kamu İşveren Kurulu arasında gerçekleşmesi gerekir.

GRİ SENDİKAYA YAKIŞIR

Toplu sözleşme, sadece taraflar arasında bir mutabakatın imzalandığı bir süreç değil, memurların meselelerinin görüşüldüğü, dile getirildiği bir süreçtir. Tüm kamuoyunun bilgilenmesi ve bilgilendirilmesi amacına hizmet eden bir hakkın yok edilmesi ancak hükümete ve onun payandası gri sendikaya yakışmaktadır. Kamu çalışanları bu gelişmeyi hafızalarına iyi kazımalıdır. Bırakın ülkemizi, dünya tarihinde bile böyle bir durumla karşılaşılmamıştır. Malum konfederasyon ve hükümet arasında imzalanan toplu sözleşme her ne kadar memurlara bir müjde gibi sunulsa da 1 Ocak 2014 günü maaşlarını alacak kamu çalışanları gerçeklerle yüzleşecektir.

HİÇBİR ARTIŞ YOK

Hükümetin 2014 yılı için yüzde 3+3’lük teklifini kabul edilemez olarak değerlendirmiş, daha sonra ise ortalama memur maaşına yüzde 5.2’lik bir zam getiren brüt 175 TL, net 123 TL’lik zammı malum sendika hemen kabul edivermiştir. 2015 yılı için ise yüzde 3 + yüzde 3 zam öngörülüyor.  Bunun dışında sağlık çalışanına başka hiçbir şey yoktur. Sağlık çalışanlarının ekonomik, sosyal ve özlük hakları ile ilgili hangi kazanımlar elde edilmiştir. Ayrıca 2014 yılı için seyyanen zam önerildiği için ek ders ücretleri, ek ödemeler, fazla mesai ücretleri, aile yardımı, çocuk yardımı, harcırahlar ve özel hizmet tazminatları gibi maaş katsayısına bağlı ödemelerin hiçbiri de artmayacaktır” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.