MEMEDICAL PARK GEBZE’DE İKİNCİ ROMATOLOJİ UZMANI HASTA KABULÜNE BAŞLADI!DICAL PARK GEBZE’DE İKİNCİ ROMATOLOJİ UZMANI HASTA KABULÜNE BAŞLADI!

MEMEDICAL PARK GEBZE’DE İKİNCİ ROMATOLOJİ UZMANI HASTA KABULÜNE BAŞLADI!DICAL PARK GEBZE’DE İKİNCİ ROMATOLOJİ UZMANI HASTA KABULÜNE BAŞLADI!

Alanında deneyimli, uzman hekim kadrosu ve tıbbi altyapısıyla Gebze’de 7 yıldır hizmet vermeye devam eden Medical Park Gebze Hastanesi kadrosunu güçlendirmeye tüm hızıyla devam ediyor. Medical Park Gebze Hastanesi Romatoloji Bölümü’nde ikinci Romatoloji U

mustafa-serdar-sag-logolu-.png

Medical Park Gebze’de görev yapan Romatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Serdar Sağ, Romatoloji halk arasında romatizmal hastalıklarla ilgilenen bilim dalı olarak da bilinir. Bu bilim dalının ilgilendiği hastalıkların çoğu daha çok kas iskelet sistemi tutulumu ile gider ancak bazı romatolojik hastalıklar sık sık böbrek, karaciğer, akciğer, kalp, beyin gibi hayati organları etkileyebilir.

 

‘GÜNÜMÜZDE ÖNEMLİ BİR SAĞLIK SORUNU: ROMATOLOJİK HASTALIKLAR’

 

Son yıllarda Romatolojik Hastalıkların tedavisindeki yenilikler ve farkındalığın artması ile romatoloji doktorlarına olan talebin her geçen gün arttığını söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Serdar Sağ, “Romatolojik Hastalıklar, günümüzde önemli bir sorun haline gelmiştir. Hatta son yıllarda bu hastalıklardaki tedavi yenilikleri ve farkındalığın artması ile Romatoloji hekimlerine olan talep artmaktadır. Pek çok romatolojik hastalığın kronik olması, bazısının yaşamı tehdit etmesi ve birçoğunun iş gücü kaybına yol açması etkin tedavi ve takibini zorunlu kılmaktadır.” diyerek devam etti.

Dr. Öğr. Üyesi Sağ, “Romatizma; kemikler, kaslar,  tendonlar, ligamanlar,  eklemler ve çevre dokulardaki herhangi bir ağrı ve sızıyı tanımlamak için kullanılan genel bir terimdir. Romatolojide kas iskelet sistemini etkileyen hastalıklar iki grupta ele alınır. Bunlar; İnflamatuar (iltihablı) Romatizmal Hastalıklar ve Noninflamatuar (iltihabsız) Romatizmal Hastalıklardır.” dedi.

 ‘KAS İSKELET SİSTEMİNİ ETKİLEYEN HASTALIKLAR’

Noninflamatuar (iltihabsız) Romatizmal Hastalıklarda, genellikle sistemik bir inflamasyon tablosu bulunmaz.  Kanda vücuttaki inflamasyon varlığını gösteren değerler (sedimentasyon gibi)  genellikle normaldir.  Bunlara örnek olarak; lomber disk hernisi (bel fıtığı), servikal disk hernisi (boyun fıtığı), osteoartrit (kireçlenmeler), osteoporoz (kemik erimesi),  fibromiyalji (yumuşak doku romatizması) hastalıklar gösterilebilir.

İnflamatuar Romatizmal Hastalıklar ise genellikle sistemik inflamasyon bulguları ile seyreder. Kanda sedimentasyon gibi inlamasyon varlığını gösteren değerleri yüksektir. Daha uzun süreli takip ve tedavi gerektirirler. Hastalarda kas iskelet sistemi ve diğer organlarda (kalp, akciğer, böbrek, beyin gibi) kalıcı hasar bırakma riskleri fazladır. Bu hastalıklara örnek olarak; romatoid artrit, ankilozan spondilit, sistemik lupus eritematozus, skleroderma, mikst bağ dokusu hastalığı, Sjögren sendromu, dermatomiyozit, polimiyozit,  Behçet hastalığı, Ailevi Akdeniz Ateşi, damar İltihapları (sistemik vaskülitler)  gösterilebilir.

‘Romatizmal Hastalıklarda da erken tanı ve tedavi önemlidir!’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.