Mecliste Mermerciler tartışması

Mecliste Mermerciler tartışması

Gebze Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında Bağımsız Meclis Üyesi Fahrettin Bostan ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker arasında Anadolu Ticaret Vadisi olarak adı değişen Uluslararası Kongre Merkezi ve Fuar Alanı ile ilgili tartışma yaşandı.

Gebze Belediyesi eylül ayı olağan meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Belediye meclis salonunda gerçekleşen toplantıya Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker başkanlık etti. Açılış-yoklama ile başlayan toplantıda meclisin birinci maddesi Gebze Belediyesi sınırları içerisinde yeni yapılan parkların isimlendirilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Gündemin ikinci maddesi İstasyon Mahallesi’nde bulunan Evliya Çelebi Parkı’nın ismi Şehit Komanda Çavuş Fatih Duman ismi verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

BİR RANT PROJESİ

Meclisin üçüncü maddesi Şehit Jandarma Astsubay Metin Uysal isminin İnönü Mahallesi’nde yeni yapılan parka isminin verilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Gündemin dördüncü ve beşinci maddesi olan imar komisyonu raporları okunarak oybirliğiyle kabul edildi. Teklifler olan meclisin altıncı, yedinci, sekizinci, dokuzuncu, onuncu, on birinci, on ikinci, on üç, on dört ve on beşinci maddeleri oybirliğiyle kabul edildi. Gündem dışı söz alan Gebze Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Fahrettin Bostan, “Uluslararası Mermerciler Fuarı için başlangıçta bir rant projesi olduğunu demiştim.

AVM FALAN BİLMEM

Projenin son halinde bir AVM, hastane, akaryakıt ve lojistik depo olduğunu görüyoruz. Ayrıca paydaşlarının da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Belediyesi, Kocaeli Sanayi Odası ve Kocaeli Ticaret Odası olarak bulunuyor. Ancak Kocaeli Ticaret Odası kendilerinin bu projede olmadığını söylüyor. Bu projede Gebze Belediyesi’nin payı ne kadar?” diye sordu.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise, “Ticaret ve sanayi odasının logoları TOBB olduğundan dolayı. Büyükşehir ve Gebze Belediyesi’nin logosunun olmasının nedeni de fuar gelirlerinden payımız olduğundadır. AVM falan bilmem. Okul ve hastane olacaktı.” dedi.

 

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.