Mecliste kentsel dönüşüm tartışması

Mecliste kentsel dönüşüm tartışması

 Çayırova Belediyesi kasım ayı meclis toplantısında ÇAyırova Emek ve İnönü Mahallelerinde yapılmak istenen kentsel dönüşüm tartışması meclisin...

 

Çayırova Belediyesi kasım ayı meclis toplantısında ÇAyırova Emek ve İnönü Mahallelerinde yapılmak istenen kentsel dönüşüm tartışması meclisin tartışılan konusu oldu.

Meclise önerge verdi

Çayırova Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı Cuma akşamı yapıldı. Ziyaettin Akbaş başkanlığında yapılan meclis toplantısında 8 madde görüşüldü. Saadet Partisi meclis üyeleri Emek ve İnönü Mahallesi’nde yapılacak olan kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşların mağdur edildiği gerekçesiyle konunun meclis gündemine taşınması için meclis başkanlığına önerge sundu. 

VATANDAŞIN İSTEMEDİĞİNİYAPMAYIZ

Önergenin okunmasından sonra söz alan Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş vatandaşa rağmen kentsel dönüşümün olmayacağını söyleyerek, “Kentsel dönüşüm ile ilgili vatandaşın mağdur olup olmadığına dair bilgi yok. Konu hakkında müzakerelerimiz devam ediyor. Yürütülen süreçte her mülk sahibiyle teker teker görüşeceğiz. Biz Çayırova’mızda seçkin bir semt olsun istiyoruz. Ancak şuan vatandaşla görüşme aşamasına gelmedik. Vatandaşın mağdur edildiği nereden çıkartıldı bilmiyorum. Daha önce söylediğim gibi vatandaşın istemediği hiçbir şeyi yapmayız. Devam eden süreçte henüz net bir şey olmadan vatandaşla nasıl iletişim kurabiliriz” diye konuştu. Başkan Akbaş’ın konuşmasından sonra söz alan SP’li meclis üyesi İlhami Bayrak, “Biz projeye karşı değiliz. Bu projeye halkında dâhil edilmesini istiyoruz. En doğru kararı vermek için bu konunun meclise taşınmasını istiyoruz” dedi. Saadet Partisi’nin bu talebi CHP ve AKP meclis üyelerince de kabul görerek oy birliğiyle meclis gündemine alındı.

MAHALLELİLERİN GÖRÜŞÜ ALINMADI

 

Gündemdeki maddelerin görüşülmesinden sonra konuşan Başkan Akbaş kentsel dönüşüm projesi kapsamında ‘istemezük’ anlayışının hâkim olduğunu ifade etti. SP’li meclis üyesi İlhami Bayrak ise, “Bizim karşı çıktığımız mesele halkla mutabakatın olmamasıdır. Kentsel dönüşüm konusunda mahalle halkının hiçbir bilgisi yok” diye konuştu. İlhami Bayrak’a cevap veren Başkan Akbaş, “İlçemize güzel bir semt kazandırmak istiyoruz. Proje adım adım ilerliyor. İlgili kurumlarla henüz mutabakat aşamasına gelmedik. İlgili kurumlarla mutabakat olmalı ki halka bunu doğru aktaralım. Bundan sonra ise tek tek mülk sahibiyle görüşüp bunları aktaracağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.