Meclisin adayları sıfır çekti

Meclisin adayları sıfır çekti

Gebze Belediye Meclisi’nde dönemin son toplantısına hiçbir ittifakın ve partinin yanı sıra bağımsız meclis üyesi adayları da katılmadı. Salih Işık, “Yerel parlamentoya aday olanlar, aday olacakları yeri görüp bilmeliydi” dedi

chp-grubu.jpg

İçinde bulunduğumuz yerel seçim döneminde belediye başkan adaylarının yanı sıra ittifakların, partilerin yanı sıra belediye meclislerine bağımsız aday olanların yarışı da yaşanacak. Bugüne kadar çok sayıda meclis, meclis üyelerinin olmadık acemiliklerine sahne olurken bunun hem aday olunan yerine ilgisizlik, hem de bilgisizlik ile ilişkisi var. Gebze Belediye Meclisi’nde bu dönemin son toplantısına hiçbir meclis üyesi adayı katılmazken bu eksikliği CHP’nin aynı zamanda KBB Meclis Üyesi Salih Işık dikkat çekti.

YEREL PARLAMENTOYU İZLEMELİ İDİLER

Salih Işık dönemin son toplantısında gruba adına yaptığı veda ve helalleşme konusunda zaten kapasitesi kısıtlı meclis salonunun izleyici bölümündeki boşluğa dikkat çekip, “Hâlbuki yerel parlamento diye tanımlanan belediye meclisine aday olanlar, aday olacakları yerin işleyişini yerinde gözlemle bilgi edinmek için bu tür toplantılara, özellikle bu dönem ilgi göstermeliydi. Bu önemli bir eksikliktir. Eleştirim, parti farkı gözetmeksizin ilgisiz kalan tüm meclis üyesi adaylarınadır” dedi.

COŞKUN’UN YERİNE CELEP

CHP; Gebze Belediye Meclisi’nde döneme aynı zamanda Büyükşehir Meclisi’ne giren Dilek Tan, Eşref Emin Güzey, Fahrettin Bostan, Murat Erdoğan, Nursel Coşkun, Salih Işık, Serkan Davutoğlu ve Yılmaz Bulut ile başladı. Dönemin ilk yılı dolduktan sonra Nursel Coşkun evlilikten ötürü İzmir’e taşınınca yerine Neşe Çetiner Celep geldi.

SÜRECİ BAĞIMSIZ TAMAMLADILAR

2016 yılının nisan ayında Fahrettin Bostan ve Murat Erdoğan partilerinden istifa etti ve dönemi bağımsız sürdürüp sonlandırdı. Bostan bu yerel seçim döneminde önce bağımsız belediye başkan adaylığı hamlesi yaptı ancak sonra hedef küçültüp bağımsız belediye başkan adayı Serap Çakır ile hareket edip belediye meclisine bağımsız aday oldu.

EKİNCİ VEKİLLİK İÇİN İSTİFA EDİNCE

AKP Grubu’nda aynı zamanda Büyükşehir Meclis Üyesi Avukat Ufuk Ekinci, 24 Haziran seçimlerinde partisinden milletvekili aday adayı olunca her iki görevinden istifa etti. Aday gösterilmeyen Ekinci, Gebze Belediye Başkan aday adaylığı başvurusundan da sonuç alamadı. Büyükşehir’deki yerini CHP’den Salih Işık doldurdu. Işık dönemin son 11 ayını aynı zamanda Büyükşehir Meclis Üyesi olarak tamamladı.

CELEP GEBZE İÇİN YİNE BAŞVURDU

Gebze Belediye Meclisi’nde dönemin son meclis toplantısına bağımsız meclis üyelerinin katılmadığı gözlendi. CHP Grubu ise eşi Ali Celep’in sağlık problemlerine koşturan Neşe Celep’in mazeretinden ötürü bir eksikle toplandı. Dönem içinde Darıca’nın Bayramoğlu Mahallesi, Ada’ya taşınan Celep’in bu dönem Darıca Belediye Meclisi’ne aday adayı olacağı sanılıyordu. Ancak Celep’in Büyükşehir yasasının bu tür adaylıklarda il sınırı içinde kalmak şartıyla farklı ilçelerden adaylığa olanak tanımasından da sebep yine Gebze için aday adaylığı başvurusunda bulunduğu açığa çıktı. Ancak Celep yine aday gösterilmedi.

IŞIK’IN YENİ BAŞLANGICI ÇAYIROVA’DAN

Dilek Tan, Eşref Emin Güzey, Serkan Davutoğlu ve Yılmaz Bulut yeniden başvurmazken veya aday adaylığı başvurusu yapmış olsalar dahi aday olmazken yoluna tek devam eden, mevzi değişikliği ile Salih Işık oldu. Dönem içinde Çayırova’ya taşınan Salih Işık, Çayırova Belediye Meclisi için CHP Çayırova’ya aday adaylığı başvurusu yaparken sıralı listede ikinci sıradan aday gösterildi. CHP’nin Çayırova’daki kilit oyundan ötürü önümüzdeki dönem Çayırova Belediye Meclisi’nde yer alacağı garanti gibi. Büyükşehir Meclisi’ne ise partisi muhalefette kalırsa alacağı oy oranına atfen bir ihtimal, partisi yerel seçimi kazanırsa kesin girecek.

BAZI SONLAR DİĞERİNİN BAŞLANGICI

Salih Işık belediye meclis toplantısının ardından yaptığı Facebook paylaşımında, “Gebze Belediyesi’nin 2014- 2019 döneminin son toplantısını, Mart Meclisini gerçekleştirdik. Bugüne kadar alınan tüm kararların Gebzemize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Bazı sonlar bazı şeylerin yeni başlangıcıdır” görüşüne yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.