“Meclis üyeleri de önseçimle belirlensin”

“Meclis üyeleri de önseçimle belirlensin”

 CHP üyesi ve eski il yöneticisi Yaşar Uzun yaptığı yazılı basın açıklamasında CHP’nin parti içersindeki kamuoyunun beklentisinin, aynen belediye...

 

CHP üyesi ve eski il yöneticisi Yaşar Uzun yaptığı yazılı basın açıklamasında CHP’nin parti içersindeki kamuoyunun beklentisinin, aynen belediye başkan adaylarının belirlendiği gibi, belediye meclisi üye adaylarının da, parti üyeleri tarafından ön seçimle belirlenmesi gerektiğini belirtti.

 

CHP’nin uzun bir aradan sonra, parti içi demokrasi kurallarını işleterek, belediye başkan adaylarını ön seçimle belirlediğini ifade eden Yaşar Uzun , “Ancak son günlerde bu güzel tabloya gölge düşürecek dedikodular fısıltı gazetesinde dolaşmaktadır. Parti kamuoyunun beklentisi, aynen belediye başkan adaylarının belirlendiği gibi, belediye meclisi üye adaylarının da, parti üyeleri tarafından ön seçimle belirlenmesidir. Ancak sızan bilgilerden, meclis üye adaylarının belirlenmesinde,  partililerce iyi bilinen, ‘Fermuar Liste’ uygulanmak istendiği ve fermuar listenin genel merkez talimatı olduğu yönünde dedikodular dolaşmaktadır” dedi.

PARTİLİLERİN VİCDANLARINI SIZLATACAK

 

Partililerin beklentisi, seçilecek meclis üyelerinin en az yarısının atanarak belirlenmesi anlamına gelecek olacak olan fermuar liste uygulamasının yerine,  aynen belediye başkan adaylarının belirlendiği gibi bir ön seçim olduğunu açıklayan Uzun, “İzmit ve Gebze ilçelerimizde 2 veya 3, diğer ilçelerimizde 1 ya da 2 tane ‘kota’ büyükşehir belediye başkan adayı tarafından kullanabilir. Ancak bu da en fazla üçle sınırlanmalıdır ki listelerin belirlenmesinde parti üyelerinin iradeleri belirleyici olabilsin. Meclis üye adayları listesinin en az yarısının atanarak belirlenmesi anlamına gelecek fermuar liste uygulamasının, tam da her şey yolunda giderken, yerel seçimler öncesinde partiyi ciddi sıkıntıya sokacağı gibi partililerin vicdanlarını sızlatacağı da açıktır” diye belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.