Meclis tartışmalı geçti

Meclis tartışmalı geçti

 Gebze Belediyesi’nin Eylül ayı Meclis toplantısına muhalefetin soruları damga vurdu. Muhalefet Başkan Köşker’i adeta soru yağmuruna tutarken,...

 

Gebze Belediyesi’nin Eylül ayı Meclis toplantısına muhalefetin soruları damga vurdu. Muhalefet Başkan Köşker’i adeta soru yağmuruna tutarken, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker sorulara cevap verdi. Gebze Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda Gebze’de ki 18 parkın isimlendirilmesi komisyon raporuyla ertelendi. Mimar Sinan ve Arapçeşme mahallerinde yapılan muhtarlık binaları 5 yıl süreyle muhtarlıklara tahsis edilirken, CHP’li Cihangir Orhan muhtarlık binalarının daha uygun vadeli neden verilmediğini sordu. Başkan Adnan Köşker komisyonun bu şekilde uygun gördüğünü söyledi. Belediyede sözleşmeli personel olarak görev yapan 66 mühendis ise kadroya geçirildi.

CHP’Lİ ORHAN’DAN SORU YAĞMURU

CHP’li üyesi Cihangir Orhan, gündem dışı söz alarak Başkan Köşker’e sorular yöneltti. Orhan, “Tatlıkuyu köprüsünde bir kişi hayatını kaybetmişti. Buraya ne zaman bir yaya geçidi konulacak. Bu yönde bir çalışmanız var mıdır? Mahallelere Mobese konuldu ama halen daha sorunlar sürüyor. Emniyetten bunla ilgili bilgi aldınız mı? Issıkgöl caddesinde sürekli kazalar oluyor buraya set veya bariyer konulması gerekiyor. Neden bu yapılmadı?  Yavuz Selim mahallesinde alt yapı yapacağı söylenmiş ama nedense hiçbir çalışmadı yapılmadı. Yağmur yağınca vatandaşın evini su basıyor. Gebze’de Bilboardlar kiraya verildi. Alan kimdir, kaç paraya verildi? Bu bilboardlarda neden sürekli belediyenin haberleri yapılıyor.” Dedi.

 

KENDİ REKLAMINIZI YAPIYORSUNUZ

MHP’li Erdoğan Şahin ise Eskihisar’da Marmara Uzmanların tesisler üzerinden yolsuzluk yaptığını iddia ederken, aynı zamanda Eskihisar’da otopark, tuvalet ve oturma sorununun bulunduğunu iddia etti. Gebze’de ulaşım sorunu bulunduğunun altınızı çizen Şahin, inşaat yaparken otopark parası ödediklerini ancak Gebze’de otopark sorunu bulunduğunu ifade etti. Şahin son olarak askeri alanının durumuyla ilgili bilgi verilmesini istedi. Bağımsız Meclis üyesi Süleyman Karaman Gebze’de yapılan projeleri Başkan Adnan Köşker’in tek başına sahiplendiğini ifade ederek ne bilboardlarlarda ne de belediyenin dergisinde Büyükşehirin adının geçmediğini belirterek projelerin Büyükşehirle birlikte yapılması gerektiğini kaydetti. CHP’li Musa Haydaroğlu Büyükşehir borçları üzerinden yüklenerek “Büyükşehir Belediyesinin borçları malum. Yarın Büyükşehirin hazineden payı kesildiği zaman Gebze’nin durumu ne olacaktır. Büyükşehir bu kadar borç yaparken Gebze’ye hakkını verdi mi?”dedi. MHP’li Hasan Hacıoğlu ise GOSB Kavşağı ve Gebze terminaliyle ilgili tepki gösterdi. Hacıoğlu bununla birlikte Galericiler Sitesinin yapılması gerektiğini söyledi.

ADNAN KÖŞKER SORULARA YANIT VERDİ

Muhalefetin sorularına yanıt veren Başkan Adnan Köşker, “Tatlıkuyu için çalışma yaptık karayollarından red geldi. Geçtiğimi hafta çarşamba günü yaptığımız görüşme de asansör ve merdiven koyacağımızı söyledik. Projenin ayrıntılarını kendilerine anlattık yakında yapılacak. Mobese hatları döşeniyor zaman içinde tamamlanacak. Issıkgöl için hız kesici yasak ama bazı yönlere koyuluyor. Biz koyduk ama vatandaş şikâyet edilince kaldırıldı. Yine de söyleriz. Bilboardları önceden 120 TL ye yapıyorduk şimdi baskı ve asma parası olarak 38 TL veriyoruz. Daha uygun oldu. Çamlık parkını zamanında söyledik. Çam ağaçlarıyla ilgili yaş tespiti yapıyoruz. Ağaçların uzun yaşaması için kapattık. 10 gün içinde oturma takımları gelecek ve halkımız artık çimlere uzanmayacak. Eskihisar ramazanda doluydu ama şu anda boş. Otopark sorunu olduğu için vatandaşlar gelmiyor. Milletin tatile gitmesi nedeniyle Eskihisar şu anda sakin. Ayrıca 2 Milyon değil 1 Milyon 100 TL para aktardık uzmanlara. Tuvalet sorunu için aksiyon parkıyla çözeceğiz. Kaledeki tuvalet için bile 1 sene kuruldan karar bekledik. Otopark parası alıyoruz bu doğru. Parselasyonu geniş olan yerlerde otopark yapmalarını isteyeceğiz ve para almayacağız. Ne yazık ki Gebze’de trafik sorun.  Askeri alan ile ilgili şu anda herhangi bir durum yok.

HİZMETLERİ BİRLİKTE YAPIYORUZ

 Büyükşehir ve Gebze Belediyesi olarak seçim beyannamemizi yayınladık. Ortak verdik biz beyannameyi, bunları yapacağız diye. Biz hizmetleri ayırmıyoruz. Hizmetler Gebze’ye yapılıyor. Hizmetin büyükşehiri ilçe belediyesi olmaz. Bakın beyannameye yapmadığımız bir şey var mı? Söz vermediğimiz işleri bile gerçekleştirdik. Yıllarca Cuma pazarı ve yüksek gerilim hattı için uğraştık. Bunun dışında Anibalı yapmadık gelecek dönem bitireceğiz. Bunu dışında söz vermediğimiz iki adet dal çık yapıyoruz. Bir de Tatlıkuyu vadisi var onun da zeminin oturmasını bekliyoruz. 

GOSB KAVŞAĞI’NDAKİ ARAÇLARI SAYALIM

 GOSB kavşağını ve terminali bedavaya yaptık. GOSB kavşağında trafik sıkıntısı yok. İsterseniz gelin birlikte gidip resmini çekelim, tek tek arabaları sayalım. Biz buradan sabahın yoğun saatlerinde 300 araçlı bir trafik kuyruğu yok. Varsa o kavaşağı kapatırım Temden verilecek giriş çıkışla bu sorun tamamen çözülecek. Büyükşehirin neden borcu olduğunuzu hepimiz biliyoruz. Ben 5 sene büyükşehir meclisinde komisyonda görev aldım. Siyaset yapmak istemiyorum”dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.