‘Mazlum Filistin halkı yalnız değildir’

‘Mazlum Filistin halkı yalnız değildir’

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş ve Nakliyat-İş Sendikası’na üye işçiler ABD İstanbul Konsolosluğu önünde İsrail’in Filistin halkına yönelik katliamını protesto ettiler.

 

 

Konsolosluk önünde düzenlenen basın açıklamasını Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu okudu. Basın açıklaması ve yürüyüşte sık sık “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol!” “Filistin Halkı Yalnız Değildir!”, “Yaşasın Halkların Kardeşliği” vb. sloganlar atıldı. Basın açıklamasında şunlar vurgulandı: “Nakba’nın 70. Yılında, ABD emperyalizmi bölge halklarının arasına daha fazla düşmanlık yerleştirmek için, Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyor ve Gazze'de can alıyor. Bu vicdanları sızlatan uygulamayı protesto eden halka karşı İsrail askerlerinin saldırıları sonucu şu ana kadar 60 Filistinli yaşamını yitirmiş, binlerce Filistinli de yaralanmıştır.

KATLİAMI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Bunun adı kelimenin tam anlamıyla bir katliamdır. Çünkü infiale kapılan Filistinlilerin bu haklı başkaldırısını bastırmak için plastik mermi değil adeta onları katletmek için gerçek mermiler kullanılmıştır. 8 aylık Leyla’nın ana kucağında katledilmesi vahşettir. Bu vahşet ve katliamın sorumlusu katil ABD, Siyonist İsrail ve yerli işbirlikçileridir. Bunu lanetliyoruz. Bu düpedüz halk düşmanlığıdır ve bir kez daha kapitalizmin faşizme ne kadar yatkın bir sistem olduğunu bizlere hatırlatmaktadır. İsrail’in işgalini tanımak anlamına gelen ve uluslararası hukuka da aykırı olan bu katliamı şiddetle kınıyoruz.

İNSANLIĞIN VİCDANI KANADI

ABD’nin emperyalist emellerinin histeriye dönüşen politikaları çağımızın Hitler’i olarak adlandırılan Trump ile tamamen bir saldırganlığa ve Filistin düşmanlığına dönüşmüş durumdadır. İsrail’in 1967 yılından bu yana izlediği politikaların en büyük destekçisi olan ABD aynı zamanda bu yolla Ortadoğu’daki kirli amaçlarına ulaşmak istemektedir. ABD’nin Büyükelçiliğini üç din için de kutsal olarak kabul edilen Kudüs’e taşıma kararı ile yeni bir savaş kışkırtıcılığı tetiklenmiştir. Sadece Filistin halkının değil tüm insanlığın vicdanını kanatan böyle bir kararı kabul etmek mümkün değildir.

CİDDİ BİR TEHDİT OLUŞTURUYOR

ABD ve onun Ortadoğu’daki petrol ve doğal kaynakların bekçi köpekliğini yapan İsrail’in adeta bir etnik temizlik yaparcasına ortaya koyduğu uygulamalar yetmezmiş gibi ilaveten en son 200 bin İsraillinin Doğu Kudüs’e yerleştirilmesi çağdışı etnik temizlik anlayışının en çarpıcı örneklerinden biridir. Bugün Filistin halkına reva görülen bu insanlık dışı uygulamalarla dünyaya giderek hakim olmak çabası içindeki faşizan zihniyetin başta emekçiler olmak üzere diğer ülke halkları için de ciddi bir tehdit oluşturduğunu tüm çıplaklığıyla görüyoruz. Bizler bu anlayışın insanlık için ne korkunç sonuçlara sebep olduğunu 40 milyon insanın öldüğü ikinci dünya savaşından da çok iyi hatırlıyoruz.

FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ

Bugün aynı zamanda bu acı hatıraları hatırlatmak için de buradayız. Sadece Kudüs’e, Filistin halkına değil insanlığa sahip çıkmak için, geleceğimizi korumak için de buradayız. Filistin halkı biliyor ki, onların gerçek dostları, ikiyüzlü iktidarlar değil, Türkiye ve Dünyanın dört bir yanındaki işçi sınıfıdır. Bizler Türkiye işçi sınıfı olarak bir kez daha, Dünyanın dört bir yanında, Siyonist işgale ve onun emperyalist destekçilerine karşı direnen Filistin’li kardeşlerimizi selamlıyor, onların mücadelesinde yanlarında omuz omuza durduğumuzu belirtiyoruz. Türkiye’deki işçiler, her zaman olduğu gibi Filistin halkının yanındadır.” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.