Mavi Bayraklı plajlara tam not

Mavi Bayraklı plajlara tam not

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli’nin hizmetine sunulan ve Mavi Bayrak ödülü almaya hak kazanan plajlarda uygunluk incelemesi yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli’nin hizmetine sunulan ve Mavi Bayrak ödülü almaya hak kazanan Karamürsel’de Altınkemer, Kandıra’da Kerpe, Cebeci, Kumcağız ve Bağırganlı halk plajları ile Marmara’nın ilk mavi bayraklı Miço Koyu Kadınlar Plajında, uygunluk incelemesi yapıldı. Plajlara su kalitesi dışında güvenlik, temizlik, cankurtaran, engelli imkanları uygunluklarına yönelik denetimler yapıldı. Plajlar denetimlerden tam not aldı.
KRİTERLERE UYGUN SAHİLLER
Mavi Bayrak Programı Ulusal Koordinatörü Almıla Kından Cebbari, Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Doğan Karataş ile Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü temsilcilerinin katıldığı Mavi Bayrak uygunluk denetimlerinde önemli kriterlere dikkat edildi. Bu kriterler; Deniz Suyu Analizleri, Çevre Yönetimi, Güvenlik ve Donanımlar, Çevre Bilinçlendirme etkinlikleri başlıkları altında toplanıyor. 
15 gün ara ile iki parametrede ve sezon süresince deniz suyu numunesi alınıp mikrobiyolojik düzeyde analizlerinin yapılması, plajda cankurtaran bulundurulması, su sporları ile yüzme alanının ayrılmış olması, engelli olanakları, plaj temizliği önemli kriterlerin bir kısmını oluşturuyor. Yapılan incelemeler sonucu; “Mavi Bayrak” ödülü almaya hak kazanmış olan Altınkemer, Kerpe, Cebeci, Kumcağız, Bağırganlı ve Miço Koyu Kadınlar Plajı 2019 yüzme sezonunda denetimden geçerli not almayı başardı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.