“Matbaacı esnafı yok sayıldı”

“Matbaacı esnafı yok sayıldı”

 Gebze Matbaacılar ve Reklamcılar Derneği Başkanı Ozan Kurtuluş İlyasoğlu, geçtiğimiz hafta Gebze Ticaret Odası’nda yapılan ‘Genişletilmiş...

 

Gebze Matbaacılar ve Reklamcılar Derneği Başkanı Ozan Kurtuluş İlyasoğlu, geçtiğimiz hafta Gebze Ticaret Odası’nda yapılan ‘Genişletilmiş 4. Meslek Komitesi Toplantısı’nda matbaacı esnafının yok sayıldığını söyledi.

 

 

 İlyasoğlu yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Matbaa esnafı üyelere haber verilmeden, yeterli çoğunluk sağlanmadan, toplantının amacı ve konusunun ne olduğu önceden üyelere bilgi verilmeden, bir kaç matbaacı üyenin son dakika telefonla toplantıya çağrılarak alelacele yapılmış bir toplantıdan ileriye gidememiştir. Yaklaşık 375 üyeden oluşan 4. Meslek Komitesinden sadece 30 civarında üyenin katıldığı ve daha çok orman ürünleri grubunun sorunlarının tartışıldığı bir toplantı olmuştur. Gebze’ de 100 küsur matbaa esnafının bulunduğu ve bu meslek grubunun çok büyük bir kısmının Gebze Matbaacılar ve Reklamcılar Derneği’ne üye olduğu Gebze Ticaret Odası ve 4.Meslek Komitesi tarafından bilinmektedir” diye belirtti.

 

HUZURSUZLUĞA NEDEN OLDU

 

Yapılan bu toplantıda Gebze Matbaacılar ve Reklamcılar Derneği’nin ve matbaa esnafının yok sayılması ve davet edilmemesi üyeleri arasında huzursuzluğa neden olduğunu belirten İlyasoğlu, “Sorunlarımız, taleplerimiz ve çözüm yolları Gebze Ticaret Odası’na daha önceden iletilmiş ve bu konularda birlikte çalışma kararları alınmıştır. Oysa bu son toplantıdaki matbaa esnafının yok sayılması akıllara başka sorular getirmektedir” dedi. İlyasoğlu açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Bizler dernek olarak ne birilerinin adamı nede birilerinin muhalifiyiz. Seçimler bitmiş, demokrasinin gereği seçimi kazanan arkadaşlar yeni yönetimi kurmuştur. Kazanan arkadaşlarda bizim kaybeden arkadaşlar da bizimdir. Bizler bu son yapılan toplantıdaki hataların bir art niyetten kaynaklanmadığını, meclis üyesi arkadaşların kötü niyetlerinin olmadığını düşünmekteyiz. Fakat mesleğimize ve derneğimize asgari özenin gösterilmesi konusundaki hassasiyetimizi bir kez daha belirtmek isteriz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.