Marmara’da kritik gün

Marmara’da kritik gün

Marmara Nakliyeciler Terminali’nde tahliyenin önüne iki kere, yürütmeyi durdurma kararı ile geçilmişti. 08 Temmuz Pazartesi günü görülecek oturumda bu kararın kaldırılması bekleniyor.

Gebze Belediyesi’ne ait Marmara Nakliyeciler Terminali’nde kaos haline gelen tahliyede çözüm için 08 Temmuz Pazartesi günü bekleniyor. 
CHP GRUBU’NDAN SORU ÖNERGESİ
Gebze Belediye Meclisi’nin temmuz aylı olağan toplantısında CHP Grubu, kamyon garajına dair soru önergesini, hukuki sürecin zafiyete uğrayacağı uyarısı üzerine geri çekti. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, işletmeci firmanın tahliyeye dair iki defa yürütmeyi durdurma kararı aldığını, pazartesi günü görülecek oturumda ise bu kararın kaldırılacağını öngördüklerini söyledi. 
08 TEMMUZ KRİTİK GÜN 
Gebze Belediye Meclisi’nin temmuz ayı olağan toplantısının açılışında CHP, Marmara Nakliyeciler Terminali’ne dair soru önergesi verdi. Meclise başkanlık eden Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz sürece dair yaptığı bilgilendirmede tahliye kararına ve tebligatına karşın işletici firmanın mahkemeden iki defa yürütmeyi durdurma kararı aldırdığını belirtip 08 Temmuz Pazartesi günü görülecek oturumda bu kararın kaldırılması beklentisinde olduklarını kaydetti. 
DURUŞMALARDAN SONRA 
CHP Grubu tarafından verilen önergedeki soruları yanıtlamaları halinde konunun yargı sürecinde olmasından ötürü sekteye uğrayacağını anlattı. Büyükgöz’ün bu uyarısı üzerine CHP Grubu Sözcüsü Avukat Saide Arslan, Gebze’yi birlikte yönettiklerini belirtip, yargı sürecinin takvimine ilişkin bilgilendirme talep etti. Başkan Büyükgöz, CHP’li Arslan’ın bu talebine olumlu yanıt verdi. Büyükgöz sürecin tamamlanması ve tahliyenin gerçekleşmesinin ardından konuya dair detaylı bilgilendirmede bulunacaklarını söyledi. CHP Grubu, konuya dair soru önergesini geri çekti.
2013 YILINDA SÜRE DOLMUŞTU
Terminal yönetim kurulu başkanlığını Mehmet Akif Kaymak’ın yaptığı Marmara Nakliyeciler Terminali ve Akaryakıt Nakliye Turizm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi tarafından işletiliyordu ancak firmanın işletme süresi, 2013 yılının mayıs/haziran ayında sona ermişti. Adnan Köşker başkanlığındaki Gebze Belediyesi yönetimi bu süreçte sözleşme yenilemedi. Firma ise yargı yollarına başvurup süreci uzattı, terminali işletmeyi sürdürdü. Gebze Belediyesi eski Başkanı Adnan Köşker, 31 Mart yerel seçimlerine, ikinci dönem görev süresinin tamamlanmasına bir hafta 10 gün kadar bir süre kala işletme yönetimine tebligat gönderip yönetimin bulunduğu yeri boşaltmasını istemişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.