Malzeme sanayisinin öncüleri GTÜ’de ağırlandı

Malzeme sanayisinin öncüleri GTÜ’de ağırlandı

GTÜ’de Malzeme Bilimi Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen '1. Malzeme Günleri' etkinliğinde alanında öncü şirketler bir araya geldi. Malzeme Biliminin temas ettiği pek çok sektörden gelen konuşmacılar malzeme sanayisinde gerçekleşen gelişmeleri ve çal

6-057.jpg

Bu yıl Malzeme Bilimi Topluluğu tarafından ilki düzenlenen bu etkinlikte iki gün boyunca 12 farklı oturumda üst düzey yöneticiler, akademisyenler, mühendisler ve insan kaynakları uzmanları bir araya geldiler. Konuşmacılar, Ar-ge den üretime, işe alım süreçlerinden yönetim şekillerine kadar pek çok konuya değindiler. Üniversite yönetiminin desteğiyle Mühendislik alanlarında öncü girişimlere imza atan Gebze Teknik Üniversitesi öğrenci toplulukları, bu kez Malzeme Bilimi sektörünün nabzını tuttu.

UZMAN KONUŞMACILAR

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Çağdaş Aydınoğlu, alanı oldukça geniş olan Malzeme Biliminin hayatın her alanında karşımıza çıkan ve günlük hayatı kolaylaştırmayı amaç edinen yönüne değindi.

Öncelikle Malzeme Bilimi ve Mühendisliğini ve etkileşimli birçok alanı içerisinde barındıran etkinlikte ilk gün Şişecam, Hexagon Studio, Boehlerit, TEI, Mutlu Akü ve Aselsan konuk oldu. İkinci gün ise aynı hızda devam eden etkinlikte Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma Merkezi, Döktaş, Sarkuysan, Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri, Askaynak ve Malzemebilimi.net’ den gelen konuklar öğrenciler ile bir araya geldiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.