Mali disiplin için aylık denetim sistemi

Mali disiplin için aylık denetim sistemi

366 milyon TL borcu, 65 milyon TL bütçe açığı olan Gebze Belediyesi’nde İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Kayhan Özler sadece yılsonunda değil aylık bazlı denetim sistemi oluşmasını önerdi.

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Kayhan Özler, Gebze Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısı ilk oturumunda gündem maddelerinin görüşüldüğü sırada meclis üyelerinden oluşan iç denetim mekanizmasının sadece yılsonunda değil, bütçe dengesinin yıl boyunca sağlıklı bir şekilde oluşmasını sağlayacak, mali disiplini içeren bir denetim sisteminin hayata geçirilmesini önerdi.

BORÇ İÇİN KAYNAK VAR MI?

Belediyenin 366 milyon TL tutarındaki borcunu, 65 milyon TL’lik bütçe açığını ve Zinnur Büyükgöz’ün bazı açıklamalarını hatırlatan Özler, “15 yıldan beri Gebze’yi kim yönetiyor. Eski parayla, 366 trilyon lira borçla bütçe disiplinini nasıl sağlayacaksınız? Gebze Belediyesi’ni başka bir siyasi partiden devralsaydınız aynı şeyleri söyler miydiniz? Borcu ödemek için kaynağınız var mı, planınız nedir?” diye sordu.

AYLIK BAZDA OLMALI

 Özler, “İç denetim komisyonu sadece yılsonunda değil aylık bazda aktif bir şekilde denetleme görevini yapmalıdır” dedi. Meclise başkanlık eden Selamet Güner ise Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün bir sonraki meclis toplantısında bu talebi değerlendirip gereğini yapacağını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.