Mahir Çayan ve arkadaşları anıldı

Mahir Çayan ve arkadaşları anıldı

 30 Mart 1972’de Kızıldere’de katledilen 68 kuşağı devrimci gençlik hareketinin önderlerinden Mahir Çayan  ve 10 devrimci arkadaşı...

 

30 Mart 1972’de Kızıldere’de katledilen 68 kuşağı devrimci gençlik hareketinin önderlerinden Mahir Çayan  ve 10 devrimci arkadaşı ÖDP Gebze İlçe Örgütü’nce düzenlenen etkinlikle anıldı.

Mahir Çayan ve arkadaşları ile emperyalizmle mücadele ederken katledilen tüm devrimciler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anma programı Mahir Çayan’ı ve mücadelesini anlatan kısa film gösterimi ile sürdü.

ÖDP Gebze İlçe Başkanı Recep Karadeniz sürece ilişkin değerlendirmesinde THKP-C (Türkiye Halk Kurtuluş Partisi Cephesi) kurucularından Mahir Çayan ve arkadaşlarının THKO (Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu) kurucuları Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamına karşı canlarını hiçe sayarak yaptıkları eylem biçiminin, günümüzde dahi yaşanmayan bir devrimci dayanışma örneği olduğuna dikkat çekti.

Haziran ve Gençlik Muhalefeti tarafından da desteklenen anmaya Tüm Emekli-Sen Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek, ÖDP Gebze İlçe eski Başkanı Erdem Şimşek ile birlikte ÖDP Gebze İlçe Örgütü yönetici ve üyeleri de katıldı.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.