‘Mahalleliler istinasız hak sahibidir’

‘Mahalleliler istinasız hak sahibidir’

Gebze Rantsal Dönüşüm ile Hüryavuz Platformu Hukuk Danışmanı Avukat Recep Dursun, “Hüriyet ve Yavuzselim Mahalleleri içinde yaşayan tapulu, tapusuz, tapu tahsisi, 2/b sahipleri istisnasız hak sahibidir.” dedi.

Gebze Hürriyet-Yavuzselim Mahalleri Yardımlaşma Ve Dayanışma Platformu önceki gün bir toplantı gerçekleştirdi. Yeşilırmak Düğün Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Gebze Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Sabahattin Günel, Yavuzselim Mahallesi Muhtarı Şükriye Kavran, Hürriyet Mahallesi Güzelleştirme Derneği Başkanı Adnan Civil, Gebze Rantsal Dönüşüm ile Hüryavuz Platformu Hukuk Danışmanı Avukat Recep Dursun ile çok sayıda mahalle sakini katıldı. Gerçekleşen toplantının ardından gazetemize özel açıklamada bulunan Gebze Rantsal Dönüşüm ile Hüryavuz Platformu Hukuk Danışmanı Avukat Recep Dursun, “Gebze Belediye Başkanlığının önerisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayı ile askıya çıkarılmış rant planına yoğun bir şekilde edilmişti.

DAVA AÇMA SÜRECİ BAŞLADI

Bakanlıkça yapılan itirazlara cevap verme süresi tamamlanmış ve artık dava açma süreci başlamıştır. Yapılan toplantıda rant planlarına karşı dava açma süreci ve Ankara’da bir dizi ziyaretlerin planlanması hakkında bilgilendirme yapıldı. Ankara’ya gidecek ve dava açmak için vekâlet verecek vatandaşlarımızın her iki dernek başkan yöneticilerinden gerekli bilgileri almaları gerektiği hatırlatıldı. 2012 yılında 6292 sayılı yasanın 8.maddesine istinaden proje alanı yani kentsel dönüşüm alanı ilan edilmişti. Hürriyet ve Yavuzselim mahalle halkının,3194 sayılı İmar Kanuna eklenen geçici 16. Maddesindeki imar barışına ilişkin düzenleme ile yapı kayıt belgesine müracaat etmeleri zorunlu ve gerekli değildir.

UYARILARDA BULUNULDU

Zira yasada kentsel dönüşüm alanlarında, teknik altyapı ve donatı alanlarında kalanların yapı kayıt belgesine müracaatının geçersiz olacağı açıkça düzenlenmiştir. Yapı kayıt belgesi hak sahipliği belgesi olmayıp tanıma belgesidir. Sadece yapının kullanımı içindir. Hüriyet ve Yavuzselim Mahalleler içinde yaşayan tapulu, tapusuz, tapu tahsisi, 2/b sahipleri istisnasız hak sahibidir. Dolayısıyla, müracaat edeni işgalci ve müşteri olarak kabul eden yapı kayıt belgesine müracaat edilmemesi, edenlerin onaylamaması, onaylayanlarında bedellerini ödememeleri hususunda uyarılarda bulunuldu.

MUTLAKA TAPULARINA KAVUŞACAK

Devleti yönetenlerin, kentsel dönüşüm alanı içindeki hak sahibi vatandaşları daha fazla mağdur edecek, işgalci ve müşteri konumuna düşürecek, yoksul mahalle daha fazla ekonomik sıkıntıya düşürecek, açıkça kanuna aykırı şekilde yapı kayıt belgesine müracaat etmeleri hususunda tehditlerine boyun eğmeyecek, sonuna kadar hakları alınıncaya kadar direnileceği ifade edildi. Yavuzselim ve Hürriyet Mahalle halkı birlik, beraberlik ve dayanışma içinde mücadele edecek ve mutlaka tapularına kavuşacaktır. Duymak, görmek istemeyen ve mağduriyetimize karşı bizlerle olmaktan kaçan siyasetçiler dâhil herkes, isteseler, istemseler de sesimizi duyacak ve mücadelemizin haklılığına tanık olacaklardır.” dedi.

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.