“Maaşlarımızı devlete bağışlarız”

“Maaşlarımızı devlete bağışlarız”

 Emekli Sen Kocaeli Şubesi üyeleri sendikada düzenlenen basın açıklaması için bir araya geldi. Basın açıklamasında bulunan Emekli-Sen Kocaeli Şube...

 

Emekli Sen Kocaeli Şubesi üyeleri sendikada düzenlenen basın açıklaması için bir araya geldi. Basın açıklamasında bulunan Emekli-Sen Kocaeli Şube Başkanı İbrahim Turgut m emeklilerin 600 TL ile 2 Bin TL arasında maaş aldıklarını belirterek, “Emeklilerin yüzde 80'i açlık sınırının altında yaşıyor. Bu tablonun acilen değişmesi gerekirken, 2014 yılı öncesinde büyük hayal kırıklığı yaşadık” dedi. Açıklamasına devam eden Başkan Turgut, milletvekillerine de ilginç bir teklifte bulundu. Turgut, “Eğer bizim aldığımız maaşlarla bir ay geçinebilirlerse, Emekli-Sen olarak bir aylık maaşlarımızı devlete bağışlayacağız” dedi. 

 

33 TL ZAM MI OLUR?
Basın açıklamasına devam eden Emekli-Sen Kocaeli Şube Başkanı İbrahim Turgut, AKP'nin 2014 yılının ilk 6 ayı için zam oranını yüzde 2.8 olarak açıkladığını hatırlatarak, “Yüzde 80'i açlık sınırının altında olan emekliler için 33 TL zam anlamına gelen bu zammın, emeklilerin hiçbir ekonomik derdine deva olmayacağı açıktır. Milli Gelir'den 11 milyon emekliye ayrılan bütçe kabul edilemez. Diğer yandan intibak için verilen sözlerin tutulmaması emeklilerin sorunlarını daha da büyütüyor. Bilindiği gibi 2000 yılından önce emekli olanlara intibak uygulanmış ve 2 milyon emekli de bundan faydalanmıştı. Ancak mağduriyetleri aynı olsa da 2000 yılından sonra emekli olanlar intibak farklarını almamıştı” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.