''Liseleri paralı yapma operasyonu''

''Liseleri paralı yapma operasyonu''

 Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Süleyman Pekin, dershane tartışmasına müdahil olarak, “Eğitimde bütün sorunlar bitti de sıra dershanelere...

 

Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Süleyman Pekin, dershane tartışmasına müdahil olarak, “Eğitimde bütün sorunlar bitti de sıra dershanelere mi geldi?” dedi. Pekin ve yönetim kurulu üyeleri sendika binasında basın açıklaması düzenledi. Pekin, “4+4+4 Eğitim Reformu nasıl birdenbire alınmış bir kararsa son günlerin popüler konusu dershanelerin kapatılması da aynı şekilde alınmış bir karar. Dahası uzmanlık alanı belediyecilik olan bir siyasal kadronun eğitimin fabrika ayarlarıyla bu kadar çok oynaması hiç doğru değil. Aynı iktidar döneminde tam 5 bakan ve sayısız sistem değiştirildi. Şimdi de açarım - kaparım mantığıyla on binlerce dershane kapatılmak isteniyor” dedi.

LİSELER PARALI OLACAK

 

Açıklamasına devam eden Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Süleyman Pekin, “Dershanelere ihtiyaç bırakmayacak bir eğitim modeli tasarlamak, dershaneler dâhil toplumun tüm kesimlerinden destek görürdü. Eğitimde bütün sorunlar bitti de sıra dershanelere mi geldi? Yoksa mesele lise eğitimini tamamen paralı hale çevirme operasyonu mu? Hem farklı dil ve lehçelerin özel okullarda eğitim dili olmasına yeşil ışık yakmıştınız. Şimdi de hem parasal teşvikle hem işin ticaretini canlandırır hem de seçimler öncesinde AB ve ABD’nin bölgedeki etnikçilerine de şirin gözükme imkânı bulursunuz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.