Liseler proje yarışmasının açılış töreni yapıldı

Liseler proje yarışmasının açılış töreni yapıldı

  49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Asya Bölge Sergi ve Yarışması açılış töreni yapıldı. İstanbul Asya Bölge Yarışmasına...

 

 

49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Asya Bölge Sergi ve Yarışması açılış töreni yapıldı. İstanbul Asya Bölge Yarışmasına katılan 8 yüz 97 proje arasından finale kalan 12 alanda 100 proje 12-14 Mart tarihleri arasında GTÜ’de yarışacak.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu(TÜBİTAK ) tarafından düzenlenen 49.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Asya Bölge Yarışması Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Prof. Dr. Ahmet Ayhan Spor Salonu'nunda yapılan açılış töreni ile başladı. Törene Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Hasan Aslan, İstanbul Asya Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İsmail Ekmekçi, öğretmenler ve lise öğrencileri katıldı. Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Kodlama, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve Teknolojik Tasarım’dan oluşan 12 alanda 100 proje 12-14 Mart GTÜ’de Antalya’da yapılacak olan Türkiye Bölge Finaline katılmak için yarışacak. Yarışmanın yanısıra projeler yoğun katılım beklenen bilim meraklıları ve çevre okullardan genel ziyaretçiler tarafından izlenilmesi için sergilenecek.  Konuşmaların ardından sergi ve yarışma alanının kurdelesi kesildi. 12-14 Mart tarihleri arasında ilginç projelerin sergilendiği etkinlik bilim meraklıları tarafından görülebilir.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.