Lisansüstü programlar tanıtıldı

Lisansüstü programlar tanıtıldı

Gebze Teknik Üniversitesi’nin lisansüstü programlarını, akademisyenlere, öğrencilere, sanayi, özel sektör ve kamu kurum temsilcilerine tanıtmak amacı ile yapılan “ Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu ve Tanıtım Günleri 2018” etkinliği gerçekleştirildi.

Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü(FBE) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve geleneksel olarak her bahar yarıyılının sonunda yapılan “Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu ve Tanıtım Günleri" GTÜ Mimarlık Fakültesi etkinlik alanında 14 Mayıs pazartesi başladı. 14-15 Mayıs tarihleri arasında yapılan etkinlikte GTÜ'nün lisansüstü programlarının tanıtılması, lisansüstü öğrencilerinin tez konuları kapsamındaki proje fikirlerini veya yaptığı çalışmaları paylaşarak farkındalık oluşturması ve sektör temsilcileri ile işbirliğinin sağlaması hedeflendi. Bu kapsamda yapılan etkinliğin açılış törenine GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Babür Özçelik, GTÜ Genel Sekreter V. Doç. Dr. Abdurrahman Akyol, GTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Arif Çağdaş Aydınoğlu, ASELSAN Tekno. ve Strateji Yön. Gen. Müd. Yrd. Prof. Dr. Mehmet Çelik, akademisyenler, sanayi ve kamu kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler katıldı.

BÖLGESEL VE MİLLİ KALKINMA ÖNCELİĞİMİZ

Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu ve Tanıtım Günleri açılış programında selamlama konuşmasını GTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Arif Çağdaş Aydınoğlu gerçekleştirdi. Aydınoğlu konuşmasında her yıl bahar döneminin sonunda öğrencilerin tez konularını ve proje fikirlerini sunmaları için ortam oluşturduklarını, etkinlikler boyunca sanayi temsilcileri ile öğrencilerin bir araya gelmelerini böylelikle işbirliği ortamı kurduklarını söyledi.

Sözlü oturumlarda ise oturum başkanı olarak sanayi temsilcileri Doç. Dr. Ahmet Fazıl Yağlı (ASELSAN Araştırma Merkezi Direktörü), Doç. Dr. Seda Artış (ONKO KOÇSEL Medikal Departman Müd.), Dr. Cüneyt Tüzün  (Deprem İzolasyon Derneği Başkanı), A. Erhan Atalan (Pürplast Kimya San. AR-GE Sorumlusu) Tolga Bildirici (GOSB Teknopark TTO Direktörü), Murat Tunç (GEPOSB Çevre Sorumlusu) ve Kürşat İnce (Havelsan AR-GE Sorumlusu) konuşmalarını yaptı.

6-007.jpg7-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.