Lazer Hava Savunma Sistemleri için imzalar atıldı

Lazer Hava Savunma Sistemleri için imzalar atıldı

GTÜ’nün de aralarında bulunduğu kümelenmenin çalışacağı “ Lazer Hava Savunma Sistemleri” projesi için SAHA ile anlaşma imzalandı. 

GTÜ’nün de aralarında bulunduğu kümelenmenin çalışacağı “ Lazer Hava Savunma Sistemleri” projesi için SAHA ile anlaşma imzalandı. 
Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (SAHA İstanbul), savunma ve havacılık alanında Türkiye’de üretilemeyen alt sistemlerin Türk firmaları tarafından ortaklaşa üretilmesi için 6 üretim grubu oluşturdu. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF) SAHA İstanbul öncülüğünde imzalanan 6 anlaşmayla, Türk şirketleri savunma, havacılık ve uzay alanında alt sistemler geliştirecek. Fuar alanında bulunan SAHA İstanbul standında yapılan imza törenleri ile çalışmaları başlayan projelerden biride GTÜ İle Yapılacak. 
İMZA ATILDI
SAHA standında yapılan anlaşmayı Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Aslan, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, ROKETSAN Genel Müdürü Selçuk Yaşar, TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Hacı Ali Mantar, Ermaksan Makina Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Ahmet Özkayan ve SAVER Proje Yöneticisi Ümit Kıyak imzaladı. 
YER ALANLAR
SAHA İstanbul koordinasyonunda, kümelenme üyeleri, ASELSAN, ROKETSAN, ERMAKSAN, SAVER, TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) ve Gebze Teknik Üniversitesi ile oluşturulan konsorsiyumla başvurulan Lazer Hava Savunma Sistemleri başlıklı proje aynı zamanda TÜBİTAK SAYEM tarafından desteklenecek. Proje ile havadan yere atılan mühimmat ile top, havan ve roketlere karşı Hava Savunma Lazer Sistemi geliştirilmesi hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.