‘Kütüphaneler huzurun olduğu yerlerdir’

‘Kütüphaneler huzurun olduğu yerlerdir’

Gebze İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Tevhide Buğan, “Kütüphane sadece dört duvar atasında olan bir yer değil. İçerisinde kitap ve huzurun olduğu...

Gebze İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Tevhide Buğan, “Kütüphane sadece dört duvar atasında olan bir yer değil. İçerisinde kitap ve huzurun olduğu bir yerdir.” dedi.

54. Kütüphane Haftası vesilesiyle dün bir kutlama programı gerçekleştirildi. Gebze Koç Ortaokulu Çok Amaçlı Salonu’nda dün gerçekleşen kutlama programına Gebze Kaymakam Vekili Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Gebze İlçe Müftüsü Orhan Örnek, Gebze İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Tevhide Buğan, Koç Ortaokulu Müdürü İrfan Yılmaz, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Gebze İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Tevhide Buğan bir konuşma yaptı.

KÜTÜPHANENİN ÖNEMİ BÜYÜKTÜR

Kütüphane Haftasının hayırlı olmasın dileyen Tevhide Buğan, “Kütüphane kitapların evidir. Halk kütüphaneleri her kesime hizmet veren yerlerdir. Kütüphane sadece dört duvar atasında olan bir yer değil. İçerisinde kitap ve huzurun olduğu bir yerdir. Kütüphaneler şehrin bir aynasıdır. Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez. Dünya uygarlığının bugünkü seviyeye ulaşmasında kitap ve kütüphanenin önemi büyüktür. Hayatımızı daha değerli hale getirmek için bir kütüphaneye üye olmalıyız. Herkesi Gebze İlçe Halk Kütüphanesine üye olmayı davet ediyorum.” dedi.

EN ÇOK KİTAP OKUYANLARA ÖDÜL

Tevhide Buğan’ın konuşmasından sonra Gebze İlçe Halk Kütüphanesi’nin faaliyetlerinin anlatıldığı bir film izlendi. filmin ardından Öğrenmenin Yaşı Yok konulu bir skeç gösterisi yapıldı. Skeç gösterisinden sonra Kroman Çelik İlkokulu Folklor Ekibi halk oyunları oynadı. Halk oyunlarından sonra Koç Ortaokulu Korosu Müzik dinletisi gerçekleştirdi. Program en çok kitap okuyan öğrencilere ödül verilmesi ve toplu olarak fotoğraf çekimi ile sonlandırıldı.

 

Haber: Hanifi Surun




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.